Se cere DEMISIA Laurei Georgescu de la CNA

Se cere DEMISIA Laurei Georgescu de la CNA

Grupul pentru Dialog Social, Freedom House România, Expert Forum şi Revista 22 cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie publică organizată pe fundamente legislative riguroase de independenţă faţă de influenţele politice şi de promovare a interesului public, este profund afectat din punct de vedere al credibilităţii de comportamentul neadecvat al preşedintelui Laura Georgescu.

Dezvălurile din ultima perioadă arata un înalt funcţionar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la şantaj, care afirmă că asigură protecţie unui post de televiziune şi companiilor de cablu, ameninţă angajaţii şi susţine că este încurajată de la cel mai înalt nivel.

Lipsa de atitudine publică a guvernului, cel care a propus-o pe Laura Georgescu în această funcţie, este inacceptabilă, lăsând opiniei publice impresia că tolereaza şi susţine astfel de manifestări, că ignoră cu bună ştiinţă misiunea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Organizaţiile semnatare cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA.

Solicităm guvernului să se delimiteze de astfel de practici, care compromit nu doar instituția, ci şi valorile europene pe care România şi le-a asumat.

Ceilalţi membri ai CNA și Parlamentul, în subordinea căruia se află aceasta instituţie, au datoria să găsească soluţii pentru restabilirea credibilităţii instituţiei prin atitudine echilibrată și nepărtinitoare faţă de societăţile care activează în domeniul audiovizualului şi prin aplicarea fără nicio rezervă a prevederilor legislaţiei audiovizualului.

Demisia urgentă a Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA se impune”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiilor semnatare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.