Se construiește un nou spital în județul Arad. Investiția este de peste 4,5 milioane de euro

Se construiește un nou spital în județul Arad. Investiția este de peste 4,5 milioane de euro

Au început lucrările la un nou spital de psihiatrie, care va fi printre cele mai moderne din România, informează Consiliul Județean Arad (CJA).

Astfel, noul spitalul de psihiatrie de la Căpâlnaş prinde contur şi se lucrează în forţă pentru a se respecta termenul de finalizare a proiectului: 24 de luni de la semnarea contractului. Până acum s-au executat săpăturile pentru talpa de fundare a celor trei corpuri care vor alcătui noul sediu şi s-a turnat betonul de egalizare. În prezent, proiectul se află în etapa de execuţie a armăturilor şi stâlpilor, urmând să aibă loc cofrarea şi turnarea fundaţiei.

Noul spital se va întinde pe o suprafaţă de de 5385 de metri pătrați şi va avea trei etaje cu circuite medicale moderne, curte destinată activităţii recreative, servicii de alimentaţie cu minim trei mese de bază, consiliere psihologică specializată şi programe de terapie ocupaţională. Dacă actualul spital are doar 50 de paturi, în noua clădire numărul acestora va creşte la 75, o altă noutate importantă fiind că în noile saloane vor fi doar două paturi, spre deosebire de şase, câte sunt acum în vechiul spital. Reprezentanții CJA susțin că, odată cu finalizarea noului spital, vor creşte calitatea actului medical, confortul şi siguranţa pacienţilor.

„Construirea noului Spital de Psihiatrie de la Căpâlnaş înseamnă că şi în acest domeniu vom asigura condiţii la cele mai înalte standarde din România. Atunci când în toată ţara şi chiar şi în judeţul Arad există probleme, noi aducem fonduri şi construim un spital modern, cu amenajări de calitate, aşa cum am procedat şi cu spitalul TBC şi vom realiza acelaşi lucru şi la noile spitale de Oncologie, Infecţioase Adulţi, Matern – Pediatrie. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad nici o afecţiune şi problema nici unui pacient nu o consider minoră sau periferică. Am decis să investim în spitalul de la Căpâlnaş din două motive: Unul, pentru că vechiul spital a fost retrocedat de instanţă, iar al doilea, pentru că trebuie să fim sensibili şi atenţi la nevoile celor mai vulnerabili pacienţi”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Construirea noului spital de psihiatrie de la Căpâlnaș este finanţată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și reprezintă o etapă importantă a strategiei CJA de dezvoltare a sistemului de sănătate publică din județul Arad. Valoarea contractului este de peste 4,5 milioane de euro.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.