Se deschid SAU NU școlile la începutul lunii FEBRUARIE

Se deschid SAU NU școlile la începutul lunii FEBRUARIE

Majoritatea școlilor din România ar urma să se deschidă în data de 8 februarie, însă acest lucru depinde de evoluția pandemiei.

Klaus Iohannis, președintele țării, spune că începând din semestrul al II-lea, majoritatea școlilor se vor redeschide, dacă situația epidemiologică nu se agravează.

Școlile vor funcționa la fel ca înainte, și anume în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate. Momentan, patru județe sunt în scenariul roșu, și anume Timiș, București, Ilfov și Cluj. În localitățile care se află în scenariul roșu vor merge la școală doar elevii din ciclul primar și copiii la grădiniță.

„În semestrul al II-lea, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul primar 1-4 și 8-12. În localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu (…). Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale. Câteva lucruri despre universități: decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară”, a declarat președintele în urma întâlnirii cu premierul, reprezentanți ai Guvernului și cu șeful DSU, Raed Arafat.

Cu privire la acest subiect, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că decizia redeschiderii școlilor ar putea fi revizuită dacă numărul cazurilor de îmbolnăviri crește. Decizia finală se va lua în data de 2 februarie.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.