Se lansează o rețea națională de grupuri civice

Se lansează o rețea națională de grupuri civice

Opt organizații, grupate în nouă grupuri civice din opt județe ale României, mai precis din oraşele Arad, Bacău, București, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara, apărute după protestele de stradă din ultimii ani, vor forma împreună o rețea națională de grupuri civice deschisă tuturor comunităților organizate formal sau informal care cred în libertatea individuală și care acționează în susținerea și spiritul democrației liberale, statului de drept și drepturilor omului.

Conferința de lansare a acestei platforme naționale civice va avea loc la ora 12 şi va putea fi urmărită pe Facebook.

La eveniment vor vorbi și doi dintre invitați: Daniel Kaddik, director pentru Europa de Sud-Est al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, și Preston Savarese, Rule of Law Officer la Ambasada SUA la București.

Vor mai participa, ca invitați, reprezentanți ai ambasadelor Marii Britanii și Olandei la București și reprezentanți ai ONG-urilor.

La finalul evenimentului, reprezentanții coaliției vor desfășura un steag al Uniunii Europene de 10,50 m lungime și 7 m lățime. Steagul UE a fost realizat la Galați în timpul protestelor împotriva OUG 13 și, ulterior, a pornit într-o ștafetă națională, fiind găzduit și afișat de grupuri civice în Galați, Sibiu, Arad, Brașov, Oradea, Beiuș și Iași. De la București, steagul UE va pleca spre Cluj.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.