Se lucrează INTENS la străzile din Arad! Care sunt finalizate și ce străzi urmează să fie reabilitate (GALERIE FOTO)

Se lucrează INTENS la străzile din Arad! Care sunt finalizate și ce străzi urmează să fie reabilitate (GALERIE FOTO)

Pe zeci de străzi din municipiu s-a intervenit de la începutul acestui an, executându-se lucrări atât la nivelul părţii carosabile, cât și a trotuarelor şi a căilor de acces. Constructorii contractaţi de municipalitate în vederea punerii în aplicare a programului de reparaţii locale pentru străzile care necesită lucrări de intervenţii, în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi fluenţă a traficului, au intervenit cu unele mici întârzieri generate de condiţiile meteo. dar şi de Sărbătorile Pascale, însă pe parcurs au reuşit să recupereze din întârzieri, astfel că majoritatea lucrărilor se apropie de final, iar unele au fost deja încheiate, anunță municipalitatea.

În baza contractului de lucrări „Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad”, până la această oră, au fost realizate lucrări de întreținere drumuri, accese și trotuare astfel:

La nivelul Lotului I  în care sunt cuprinse cartierele Aradul Nou, Sânicolau -Mic, Subcetate s-a intervenit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 2.100 mp de carosabil și accese şi au fost refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 600 mp. Titan şi Magheran se numără printre străzile unde lucrările s-au încheiat.

În Lotul  II – Cartiere Micalaca,  Grădiște parțial zona Centrală- aproximativ 11.700 mp de carosabil şi accese au fost reabilitate şi aproximativ 6.400 mp de trotuar. Mai mult decât atât la nivelul acestui lot s-au executat şi plombe cu mixtură asfaltică, suprafața realizată a fost de aproximativ 400 mp.  Constructorii au intervenit pe stăzile D. Bolintineanu, I.Suciu, Labirint, Paris, Aleea ISC, Liceul Baptist, Aleea Răsărit, Ciobanului, Petru Rareș, Parcare bl 301, I. Maniu.

În zona Centrală şi cartierul Funcţionarilor s-a lucrat pe străzile Coriolan Pietreanu şi Dorel Sibii. De altfel, în acest lot s-a lucrat pe o suprafaţă de carosabil şi accese de aproape 4.000 mp, la care s-au adăugat cei 1025 mp de trotuar şi 100 mp de plombe cu mixtură asfaltică.

Nu în ultimul rând, la nivelul Lotului IV – cartierele Pârneava şi Vlaicu – pe strada Oituz, spre exemplu s-au refăcut trotuarele în suprafaţă totală de aproximativ 5.883 mp şi s-au executat plombe pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, informează Primăria.

În continuare vor fi realizate lucrări de întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad pe străzile Gutuilor, Zimbrului, Coloniștilor, Luminii, Liceul Adam Muller Guttembrunn de pe strada Posada, Berzei, Egalității, Voinicilor, tronson Renașterii – sens giratoriu Aurel Crișan,  Vrancei, tronson Pășunii- Digului Stânjenel, tronson Pășunii- Digului,  Iustin Marșieu, Sinaia, Alexandru Vlad, Octav Băncilă, Szalacz Gyula, I.L Caragiale, sens girație Intim, Calea Victoriei- trotuare, Aron Cotruș -trotuare, Oituz- carosabil și accese, Frații Neumann, Victor Hugo, Toamnei , Abatorului, Paltinului, Bumbacului.

Potrivit municipalității, și proiectul „Reabilitare străzi în Municipiul Arad”, finanțat prin Programului Național de Dezvoltare Locală de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene se apropie cu paşi repezi de final. Investiția  menționată a cuprins un număr de 27 de străzi, perioada de execuție a acestor lucrări de reabilitare fiind de 3 ani, respectiv 2015-2018.

În anul 2018, prin acest program de finanțare au fost reabilitate, următoarele străzi: I. R. Șirianu, Simion Popa, C. Brâncuși şi bulevardul Nicolae Titulescu.

Loading...
  1. in sfarsit se pare ca va incepe sa se miste ceva si in zona 100 din Micalaca , se demoleaza garajele de langa linia CFR si se vor face spatii de parcare . Sper ca strada Caius Lepa va fi si ea reabilitata si asfaltata ptr.ca ea nu a facut inca cunostinta cu asfaltul de cand sa construit ,(anii 80 ) la fel ca si Imasului. In fata blocului 106 exista o trecere pe sub calea ferata , foarte solicitata de soferii care vor sa ajunga mai repede in centru si de pietoni ,dar care este plina de gropi . Sper ca sa se rezolve si aceasta problema .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.