Se RENUNȚĂ la MASCĂ, la munte și la mare! Ce alte RELAXĂRI se anunță de la 1 iunie

Se RENUNȚĂ la MASCĂ, la munte și la mare! Ce alte RELAXĂRI se anunță de la 1 iunie

Comitetul interministerial se va reuni mâine pentru a dezbate propunerile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie.

Potrivit Digi 24, pe ordinea de zi vor fi patru seturi de propuneri, care privesc domeniile HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private (inclusiv cele sportive) și mediul de lucru.

În ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută.

La evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Renunțarea la mască va fi posibilă, la munte și la mare, cu respectarea distanțării.

Și la locul de muncă, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască.

Nu se spune nimic, însă, despre persoanele care au trecut prin boală și care, în mod normal, ar trebui să se bucure de aceleași privilegii ca și cele vaccinate în cazul accesului la restaurante, evenimente, la mare sau la serviciu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.