SE SCUMPESC alimentele, ratele și chiria. Ce a dus la MAJORĂRI!

SE SCUMPESC alimentele, ratele și chiria. Ce a dus la MAJORĂRI!

Vești proaste pentru români! Dacă ai rate la bănci sau chirie de plătit, în perioada următoare, vei scoate mai mulți bani din buzunar. Scumpirile se vor simți și la alimentele din import, dar și la facturile de telefonia mobilă.

Specialiștii spun că acestea sunt efectele pe care va trebui să le suportăm ca urmare a creșterii monedei europene față de leu.

Deprecierea leului va atrage după sine creșterea prețului pentru mărfurile din import. Astfel, orice produs alimentar venit din afară va fi mai scump.

Pe de altă parte, când vine vorba de bănci și rate, reprezentanții creditorilor recomandă creditele cu dobândă fixă pentru că, în acest mod, măcar unul din riscuri va fi acoperit.

Bancherii recomandă celor care au rate în valută să mai aibă într-un depozit câteva rate puse deoparte, astfel în cazul în care cursul crește să poată lua bani de acolo pentru a nu simți povara financiară.

De scumpiri nu vor scăpa nici cei care locuiesc cu chirie și plătesc în euro. Aceștia vor trebui să scoată din buzunare cu 10% mai mult față de lunile precedente.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.