Se strânge laţul?! Patronul unei „firme de casă” a administraţiei Falcă, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Se strânge laţul?! Patronul unei „firme de casă” a administraţiei Falcă, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad anunţau zilele trecute că „au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Rus Ioan Pavel pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată”.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2015, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din loc. Sebiş, jud. Arad, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial (declaraţiile privind TVA – D300 şi impozit pe profit – D101) cheltuieli fictive – reprezentând prestări nereale de servicii de la mai multe societăţi comerciale din Arad având drept scop deducerea în mod nelegal a T.V.A. şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 1.445.065 lei, din care 867.044 lei reprezintă T.V.A. şi 578.021 lei reprezintă impozit pe profit. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad”, se arată, sec, în comunicatul dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Şi, mai adaugă procurorii, „facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, lucru cu care nu putem fi decât de acord.

Pentru cei neavizaţi, poate părea o simplă trimitere în judecată a unui om de afaceri, pentru evaziune fiscală. Pentru cei care cunosc fenomenul „firmelor de casă” din judeţul Arad, trimiterea în judecată a lui Rus Ioan Pavel nu este o banalitate, societatea acestuia, SC Paniprod H@R SRL, derulând mai multe contracte profitabile cu municipalitatea arădeană.

Citeşte şi:

Asociaţia „Arad km. zero”: Dezvăluiri despre ÎMPĂRATUL domeniilor publice din Arad! (GALERIE FOTO)

(FOTO/VIDEO) Împăratul domeniilor publice din Arad – Dosar de Investigație

Loading...
  1. un caca maca o sa iasa si de aici

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.