Seară de sărbătoare la teatru: 70 de ani de teatru profesionist, în limba română, la Arad

Seară de sărbătoare la teatru: 70 de ani de teatru profesionist, în limba română, la Arad

4 noiembrie 2018 este data la care Aradul sărbătorește exact 70 de ani de la momentul în care s-a ridicat prima cortină peste un spectacol jucat în limba română, de o trupă profesionistă.

În 4 noiembrie 1948, trupa arădeană a proaspăt înființatului Teatrului Român de Stat din Arad scotea la lume prima sa producție. Este vorba despre spectacolul „O zi de odihnă” de Valentin Kataev. Acest demers teatral esențial pentru viața culturală a Aradului este marcat acum, la șapte decenii de la producerea sa, printr-o seară de sărbătoare.

„Împlinirea acestei vârste rotunde este un lucru foarte important pentru teatrul arădean. Și asta, cu atât mai mult cu cât ea coincide cu anul de sărbătoare pe care îl trăim cu toții. Faptul că aniversarea a 100 de ani de România coincide cu cea a celor 70 de ani de teatru profesionist, în limba română, la Arad, ne bucură, ne responsabilizează și ne provoacă. Tocmai de aceea am decis ca, pe lângă seara de gală pe care am pregătit-o pentru 4 noiembrie, această aniversare să fie una care va marca evenimentele desfășurate pe parcursul întregii stagiuni”, afirmă Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Spectatorii arădeni sunt poftiți în seara zilei de 4 noiembrie să vizioneze una dintre cele mai îndrăgite producții ale teatrului arădean și anume „Gaițele”, în regia lui Laurian Oniga. Reprezentația este programată la ora 19. Spectacolul va fi precedat, începând cu ora 18.45, de un recital susținut de pianiștii Sorin Dogaru și Adriana Dogaru.

Din program fac parte lucrări de George Enescu, Constantin Silvestri și Sabin Păuța. De asemenea, în foaierul teatrului, spectatorii vor putea vedea o expoziție cuprinzand afișe ale spectacolelor desfășurate pe scena teatrului arădean de-a lungul timpului.

Partener al evenimentului este Complexul Muzeal Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.