Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, REȚINUT de procurorii DNA pentru fapte de CORUPȚIE

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, REȚINUT de procurorii DNA pentru fapte de CORUPȚIE

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alin Țucmeanu a fost reținut, luni, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită și complicitate la dare de mită.

Acesta este acuzat că a acceptat promisiunea unui om de afaceri de a-i remite o sumă de bani pentru a aproba finanţarea unui contract de achiziţie de aparatură medicală.

Procurorii DNA i-au pus sub urmărire şi i-au reţinut atât pe Alin Ţucmeanu, cât şi pe Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant al unei societăţi comerciale.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2015, Ţucmeanu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de acesta din urmă.

Totodată, Ţucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de seriozitatea lui Vodislav şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ţucmeanu şi Vodislav vor fi prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alin Țucmeanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății în aprilie 2014. El este considerat neoficial „omul lui Gabriel Oprea” din Ministerul Sănătății. Este membru în partidul lui Gabriel Oprea și coordoneaza echipa UNPR Sector 2.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.