Secretele Mării Negre. Iată de ce tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa pe LITORAL

Secretele Mării Negre. Iată de ce tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa pe LITORAL

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa pe litoral de la începutul seyonului, iar specialiştii sunt de părere că aceaste pierderi sunt datorată schimbărilor suferite de Marea Neagră de-a lungul anilor.

Salvamarii şi specialiştii din cadrul DHM atrag atenţia turiştilor şi constănţenilor asupra schimbărilor care au survenit în Marea Neagră, scrie cugetliber.ro.

„Zona de litoral la Marea Neagră a suferit de-a lungul anilor schimbări profunde influenţate de o serie de factori naturali precum configuraţia reliefului emers şi submers, orientarea liniei ţărmului, structura granulometrică a plajelor, factori meteo-hidrologici, peste care se suprapun intervenţiile antropice care constau în diferite construcţii executate în zona de litoral, amenajări hidrotehnice, inclusiv poluarea adusă de activitatea omului în toată complexitatea ei. Toate acestea au dus la modificări morfohidrografice, a structurii chimice, biologice, inclusiv asupra cateristicilor curenţilor marini”, spun reprezentanţii Direcţiei Hidrografice Maritime.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.