Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un ecograf performant

Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un ecograf performant

Cabinetul medical de gastroenterologie din cadrul ambulatoriului Spitaului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat cu un ecograf performant.

Consiliul Județean a achiziționat pentru Spitalul Județean un ecograf cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast – Acuson Sequoia seria 802202 care include 3 accesorii: Sonda 5C1, Sonda 10L4 și Printer Sony.

,,Ecograful cu modul de elastografie și ecografie cu substanță de contrast este necesar pentru investigațiile efectuate în cabinetul medical de gastroenterologie din cadrul ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și permite efectuarea investigațiilor medicale specifice, cu acuratețe, fiind de un real folos pentru diagnosticarea și urmărirea pacienților cu afecțiuni ale aparatului digestiv. Astfel, acest ecograf este util pentru stadializarea hepatopatiilor cronice, precum și în diagnosticarea formațiunilor hepatice, a afecțiunilor colecistului sau ale pancreasului”, a explicat dr. Dana Iovănescu, medic șef Secție Clinică Gastroenterologie.

Valoarea aparaturii este de 453.628 lei. Achiziționarea ecografului a fost făcută în cadrul proiectului ,,Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.

Președintele Iustin Cionca a subliniat investițiile masive realizate de Consiliul Județean Arad în sistemul medical arădean: ,,Continuăm să cumpărăm aparatură pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență. De această dată am dotat Spitalul cu un ecograf modern. Facem cele mai mari investiții din ultimii 40 de ani în sistemul de sănătate, axate pe două mari direcții: dotarea cu aparatură a spitalului și demararea proiectelor de modernizare a infrastructurii medicale! Aradul este printre puținele județe din țară unde se construiesc spitale noi, de la zero, din fondurile proprii ale Consiliului Județean, fonduri europene și finanțare națională. Am lucrat la documentațiile tehnice pentru cinci spitale în Arad: Oncologie, Psihiatrie Căpâlnaș (acestea două sunt deja chiar șantiere în lucru), Matern-Pediatrie (care este cel mai ambițios proiect în domeniul medical, un complex de cinci etaje ce va aduce sub același acoperiș toate specializările pentru copii), Infecțioase Adulți și Psihiatrie Arad”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.