SURPRIZE astăzi, în Consiliul Local Municipal! Primarul a convocat o ședință DE ÎNDATĂ

SURPRIZE astăzi, în Consiliul Local Municipal! Primarul a convocat o ședință DE ÎNDATĂ

Un proiect de hotărâre a ridicat multe probleme astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal. Acesta a fost inițial respins, iar apoi, în cadrul unei ședințe de îndată organizată imediat după prima, a fost aprobat.

Acesta prevede reglementarea unei situații juridice și anume, aprobarea trecerii unui bun imobil din proprietatea privată a Municipiului Arad în proprietatea privată a Județului Arad. În schimbul terenului de lângă aeroport, Consiliul Județean transfera în proprietatea Municipiului Arad, Parcul Bujor Buda, aflat chiar în centrul orașului. Dincolo de clarificarea acestei situației juridice, schimbul viza și Aeroportul arădean, care astfel putea accesa fonduri europene în valoare de 27 milioane de euro.

Consilierii locali ai USR s-au opus acestui proiect, pe motiv de netransparență, din cauză că nu au văzut documentele pentru proiectul european și deoarece susțin că Primăria ar trebui să fie acționar.

Astfel, proiectul de hotărâre nu a putut fi aprobat, deoarece, fiind un proiect de patrimoniu, nu a întrunit necesarul de două treimi din voturi.

„Din cauza votului negativ al consilierilor USR, Aeroportul din Arad pierde posibilitatea accesării a 27 milioane de euro. Dacă mai adăugăm la această sumă toate celelalte cheltuieli făcute atât de Primăria Arad cât și de către Consiliul Județean Arad pentru documentațiile necesare să ajungem în acest punct, realizăm că pierderea este impresionantă. Pe aleșii locali USR nu pare să-i sensibilizeze acest lucru”, a punctat primarul Călin Bibarț.

După ședință, edilul a convocat o ședință de îndată, la care l-a chemat personal pe consilierul liberal Mihai Pașca, absent la ședința extraordinară. A fost din nou supus la vot proiectul respectiv, singurul de pe ordinea de zi, iar de această dată a trecut, fiind întrunit numărul necesar de voturi.

„Mulțumesc public consilierilor PNL, PSD, PMP și UDMR pentru sprijinul şi votul acordat. Astfel am putut să intrăm într-o normalitate administrativă. Am fost neplăcut surprins de votul de abținere al consilierilor USR, care astfel blocau reglementarea juridică a unei bucăți de teren pe care municipalitatea o are în perimetrul aeroportului. Riscam să pierdem posibilitatea accesării de către aeroport a unor fonduri europene pentru investiții de 27 milioane de euro. Sper ca sărbătorile să le aducă mai multă înțelepciune și să înțeleagă că în următorii 4 ani va trebui să administrăm orașul animați de bune intenții pentru toți arădenii”, a declarat primarul Călin Bibarț.

  1. La schimburi de terenuri totdeauna vor fi suspiciuni.Bine ar fi sa nu fie întemeiate. Oricum în aceste cazuri se da timp pt a studia problema nu se baga foaia sub nas pt semnare.

    Raspunde
  2. Aradenii incep sa vada ca USERISTII NU VOR BINELE ARADULUI. PE EI II INTERESEAZA DOAR Ciolanul

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.