Șef nou la DIICOT: Preşedintele Iohannis A SEMNAT DECRETUL DE NUMIRE pe numele lui Daniel Horodniceanu

Șef nou la DIICOT: Preşedintele Iohannis A SEMNAT DECRETUL DE NUMIRE pe numele lui Daniel Horodniceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Horodniceanu va ocupa oficial locul lăsat vacant de Alina Bica, aceasta fiind arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Mandatul lui Horodniceanu este pe o perioadă de 3 ani.

Decizia lui Iohannis de a semna decretul pentru numirea noului şef al DIICOT vine după o îndelungă analiză.

Preşedintele a cerut, în data de 11 mai, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), spre consultare, stenograma şedinţei în care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justiţiei la şefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum şi documentele avute în vedere în adoptarea Hotărârii prin care s-a dat aviz favorabil.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis în aceeaşi zi preşedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

CSM a trimis Administraţiei Prezidenţiale înregistrarea audio-video a şedinţei, dar şi documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabilă a lui Horodniceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut şi o întâlnire cu Daniel Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu a primit, în 4 mai, avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Foto: digi24.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.