Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean, REȚINUTĂ DE PROCURORI

Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean, REȚINUTĂ DE PROCURORI

Scandalul românilor cobai fără voie se lasă cu primele rețineri.

Delia Marina Podea, șefa Secției Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad, a fost reținută de procurorii Parchetului General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Aceasta urmează să fie adusă în Capitală, unde procurorii vor cere Tribunalului București emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele său pentru 30 de zile.

Detaliile anchetei în care este implicat medicul arădean sunt de-a dreptul șocante. Delia Marina Podea, dar și mai alți medici din țară sunt acuzaţi că făceau teste clinice pentru medicamente noi fără ştirea pacienţilor.

Potrivit procurorilor, pentru a fi atraşi cât mai mulţi cobai în experimente, medicii puseseră la punct câteva metode ingenioase.

Unii dintre pacienţii care voiau să se pensioneze mai repede invocând false boli psihice, erau condiţionaţi de participarea la teste doar în acte. Numărul cât mai mare al pacienţilor sporea şi veniturile încasate de doctori. Pe de altă parte, spun procurorii, în reţea erau implicaţi şi medici rezidenţi care semnau în locul altor bolnav.

Ancheta a mai scos la iveală că medicul psihiatru includea în studii şi pacienţi care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental. Rezidenţii şi asistentele ajungeau să consemneze în foile de observaţie simptome false necesare includerii în studiu şi omiteau să le treacă pe cele reale.

Pentru a aduna probe, oamenii legii au făcut descinderi în 31 de spitale şi centre medicale din 16 judeţe din ţară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.