Șefii CJA, ACUZAȚI că ar fi transmis INFORMAȚII FALSE Ministerului Fondurilor EUROPENE

Șefii CJA, ACUZAȚI că ar fi transmis INFORMAȚII FALSE Ministerului Fondurilor EUROPENE

Deputatul PSD Arad Adrian Todor a solicitat Consiliului Județean Arad (CJA) explicații cu privire la implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad“, care trebuia să fie funcțional până la sfârșitul anului 2018.

Potrivit acestuia, răspunsul primit din partea CJA este unul halucinant: „Consiliul județean a transmis, în 20 decembrie 2018, raportul final al proiectului către Ministerul Fondurilor Europene, în condițiile în care proiectul nu a fost finalizat, chiar directorul ADI Deșeuri, Adrian Țolea, arătând, public, faptul că stațiile de sortare nu sunt funcționale, iar operatorii nu dețin licențe și autorizații de mediu”.

„Conducerea Consiliului Județean Arad trebuie să răspundă atât politic, prin demisie sau demitere, cât și din punct de vedere legal, pentru falsul grosolan comis la sfârșitul anului trecut. Este inacceptabil ca o instituție de asemenea anvergură să transmită informații false Ministerului Fondurilor Europene, să transmită raportul final al unui proiect care nu este nici pe departe funcțional, încercând astfel să acopere prin minciuni neregulile din cadrul Masterplanului de Deșeuri. Știm cu toții că stația de sortare Arad nu este funcțională, că în ceasul al 12-lea, după ce conducerea CJA a mințit Ministerul Fondurilor Europene, Gheorghe Falcă încearcă prin forță să încredințeze activitatea acestei stații către SC Recons, deși RETIM ar fi trebuit să se ocupe de transportul deșeurilor reciclabile la Complexul Ineu-Mocrea, până când va fi finalizată licitația. Am văzut cu toții neregulile semnalate de directorul ADI Deșeuri, Adrian Țolea, care ne spune că nu există licențe și autorizații de mediu pentru operatorii de salubritate, că nu s-au făcut investițiile promise în oferte, că nu există mașinile pentru colectarea gunoiului, deci nici vorbă ca acest proiect să fie funcțional. Vedem zilnic, pe rețelele de socializare, problemele cu care se confruntă cetățenii din toate localitățile județului, care stau cu gunoiul în fața caselor, tocmai pentru ca acest proiect este nefuncțional. Cu toate acestea, incompetenții conduși de Marinel Cionca mint cu nerușinare, transmițând date false Ministerului Fondurilor Europene. Probabil că Cionca și ai lui se bazează în continuare pe protecția de care se bucură șeful lor Gheorghe Falcă, din partea SISTEMULUI, și speră că vor scăpa cu fața curată și de această dată, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori în ultimii ani, când administrația liberală a Aradului a încălcat legea, s-a înfruptat din bani publici sau a dat contracte cu dedicație“, declară deputatul PSD Arad Adrian Todor.

  1. Daca ramaneti la nivelul asta ca va folositi politic de necazul nostru al celor ce platim taxe atunci plecati si voi! de ce nu anuntati Dlaf si Olaf?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.