UPDATE/ Şeful ANI, Horia Georgescu, REȚINUT de DNA pentru 24 de ore

UPDATE/ Şeful ANI, Horia Georgescu, REȚINUT de DNA pentru 24 de ore

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, luni dimineaţă, pentru a fi audiat într-un dosar ce vizează activitatea Agenției Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) din perioada 2009-2011. Horia Georgescu este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a ANRP privind retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate.

Horia Georgescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 08.15, fiind însoţit de anchetatorii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele şefului ANI.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce dosar va da declaraţii, Horia Geogescu a spus că nu ştie despre ce cauză este vorba.

Din primele informații rezultă că Horia Georgescu ar urma să fie audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a unui teren supraevaluat.

UPDATE/

Horia Georgescu a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore. Șeful Agenției Naționale de Integritate a fost scos din sediul DNA încătuşat şi urcat într-o maşină cu care va fi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la DNA, luni, în acelaşi dosar în care este audiat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Horia Georgescu, șeful ANI, este cercetat pentru abuz în serviciu în perioada 2009-2011, când ocupa poziția de membru în Comisia pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP.

Comisia de la ANRP a făcut restituiri considerate ilegale în mai multe cazuri.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.