Şeful Comisiei de Cultură din CLM a cerut DEMISIA preşedintelui Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“

Şeful Comisiei de Cultură din CLM a cerut DEMISIA preşedintelui Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“

Cătălin Lazurcă, consilier local municipal şi preşedinte al Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Municipal Arad, i-a cerut ziaristului Andrei Ando, preşedintele Asociației „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“, să demisioneze din fruntea ONG-ului.
Iată, în integralitate, textul pe care Cătălin Lazurcă l-a transmis presei:

„Faptul că domnul Ando nu cunoaşte sensurile cuvintelor pozitivism şi constructivism, dar le foloseşte dezinvolt în articole în care, ambiţios nevoie mare, îşi expune viziunea strategică pe 10 ani, asta mai treacă-meargă.

Dar cînd se apucă să ia apărarea ineptului Ioan Rus, ministrul demisionat, asta deja mi se pare stupefiant.

Nu cred că domnul Ando este unul atunci cînd scrie editoriale, şi altul atunci cînd conduce Asociaţia Arad 2021. Domnul Ando este director al Asociaţiei pentru că e ziarist, nu pentru vreo spectaculoasă performanţă personală în domeniul (managementului) cultural.

De altfel, domnul Ando nu şi-a cîştigat poziţia de manager cultural prin concurs, nici măcar unul de CV-uri. E o situaţie care ar fi trebuit să-l îndemne la prudenţă, aceea de a nu folosi Asociaţia Arad 2021 ca pe o platformă de comunicare şi afirmare personală. După cum aceeaşi sănătoasă prudenţă ar fi trebuit să-l împiedice să se poziţioneze atît de partizan şi politic în chestiunea ineptului Ioan Rus: e o poziţionare în flagrantă contradicţie cu apolitismul (sau pan-politismul) proiectului de candidatură pe care în acest moment îl coordonează.

Iată cîteva mostre, deopotrivă de inepte şi scandaloase:

„Declaraţiile ministrului Ioan Rus, privind familiile unor mun­ci­tori români din străinătate, au creat o isterie artificială. Rus are dreptate, chiar dacă a spus lu­cru­rilor pe nume, a fost excesiv de direct. „

„Da, e bine că Rus a spus lucrurilor pe nume, fiindcă a atras atenţia asupra unui flagel.”

„Opoziţia şi diaspora s-au găsit să protesteze. Nu este foarte clar ce îi deranjează: faptul că s-a pus un diagnostic franc maladiei de care suferă naţiunea, sau curajul unui demnitar de a nu se mai ascunde după degete.”

Ţinînd cont de această poziţionare publică a domnului Ando, declar, în calitate de preşedinte al Comisiei de cultură a CLM Arad, că, atîta vreme cît domnul Ando ocupă o poziţie managerială în cadrul Asociaţiei Arad 2021, eu nu voi mai susţine nici un proiect al acesteia. Mai cu seamă pentru că, din această poziţie, domnul Ando şi-a asumat şi rolul de purtător de cuvînt al proiectului de candidatură.

E, dacă vreţi, o cerere politicoasă, adresată aceluiaşi domn Andrei Ando, de a-şi prezenta demisia.”

De remarcat, că Asociaţia „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“ este alimentată cu bani publici de la Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean Arad, impresia generală fiind că aceştia se duc într-o gaură neagră, Aradul fiind creditat cu şanse infime în competiţia pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Foto: bibliotecaarad.ro

  1. Pe de o parte Lazurca are dreptate vis a vis de cele scrise de Ando, pe cealalta parte e un mare ipocrit, atunci cand Ciupe i-a cerut sa nu il aduca pe Patavievici in Arad el a facut pe marele amfitrion al acestui individ care a jignit la modul jegos romanii, deci mai Lazurca …..hotareste-te.

    Raspunde
  2. eu cred ca lucrurile sunt mult mai simple: nu s-au inteles la bani… 🙂 hahahaaa

    Raspunde
  3. In ce il priveste pe domnul Ando , este corect. Acelasi lucru il asteptam si in ceea ce priveste directorul filarmonicii.

    Raspunde
  4. Danu are perfecta dreptate

    Raspunde
  5. De ce nu si-a dat si domnul Lazurca demisia pentru concursul logo arad 2021 ????http://www.adriandinarad.ro/nu-e-frumos-e-chiar-deranjant

    Raspunde
  6. cine e si ce a facut lazurca asta? cum a ajuns presedintele comisiei de cultura???

    Raspunde
  7. Dar cine este Catalin Lazurca? Eu care mai citesc si ziarele si ma uit la televiziunile locale, nu am auzit de el. Pai cum se face ca un presedinte al comisiei de cultura, nu sprijina un proiect cultural? Poate ca domnul Lazurca ar trebui sa plece, sa-i lase pe altii sa se ocupe de cultura.

    Raspunde
  8. Dl. Lazurca este cel care gestioneaza cu ” succesuri” continue scandalul de la filarmonica.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.