Şeful SRI a cerut TRECEREA ÎN REZERVĂ a lui Florian Coldea

Şeful SRI a cerut TRECEREA ÎN REZERVĂ a lui Florian Coldea

Directorul SRI Eduard Hellvig i-a cerut președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a prim-adjunctului instituției, generalul Florian Coldea, după ce aceasta din urmă a cerut eliberarea din funcţie.

Iată comunicatul integral remis de SRI:

„În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spaţiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar şi alte aspecte care ţin de activităţile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.

Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuţiile funcţiei de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.

SRI îşi reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituţiile naţionale şi internaţionale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate naţională şi protejarea cetăţenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”.

Florian Coldea este originar din Tîrnova, judeţul Arad. Imaginea acestuia a fost afectată de dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Loading...
  1. Falca stai linistit?

    Raspunde
  2. Ghita, cine va bate la portita !!!!
    Din pacate parvenitii astia ajunsi Semi Zei uita ca roata se invarte. Oricat de incet dar se invarte..
    Referitor la domnul Coldea, sa optat pentru o iesire ,,eleganta,, fara sa se pateze imaginea SRI. Finalitatea procedurii conteaza. Asa ca ma repet, Ghitus ar trebui sa stai cu gentuta pregatita la usa. Pasta de dinti, pijamaua Versace, etc……

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.