Semnal de alarmă tras de Compania de Apă Arad: „Folosiți cu responsabilitate resursele de apă”

Semnal de alarmă tras de Compania de Apă Arad: „Folosiți cu responsabilitate resursele de apă”

Seceta din ultima perioadă a dus la creșterea consumului de apă, Compania de Apă Arad trăgând un semnal de alarmă în privința folosirii cu responsabilitate a resurselor de apă potabilă.

„Conform legislației în vigoare,  (LG. 107/ 1996 actualizată) apa potabilă este destinată strict pentru alimentarea populației, a animalelor și pentru asigurarea igienei și sănătății populației. Apa potabilă distribuită organizat poate fi utilizată şi în alte scopuri, însă numai dacă s-a asigurat satisfacerea integrală a cerinţelor populaţiei, animalelor şi a activităţilor care necesită apă de această calitate”, precizează conducerea Companiei de Apă Arad.

Astfel, în perioadele secetoase, când rezerva de apă este redusă, Compania de Apă Arad face apel la toți utilizatorii să înțeleagă că apa potabilă (adică cea tratată în stațiile de tratare ale uzinelor de apă) trebuie folosită  responsabil și doar pentru consum propriu, igienă personală, uz gospodăresc (spălarea vaselor și a hainelor) și adăparea animalelor din gospodărie. Utilizarea apei din rețelele de distribuție în alte scopuri, adică pentru irigarea culturilor sau a gazonului, duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare și diminuează eforturile operatorului de a asigura furnizarea apei în regim normal.        

Presiune scăzută la apa potabilă în mai multe localități din județul Arad

În condițiile lipsei precipitațiilordin ultima perioadă, Compania de Apă Arad anunță că în localitățile: Ineu, Bocsig, Mânerău, Răpsig, Hășmaș, Beliu, Tăgădău, Archiș, Comănești, Șușag, Avram Iancu, Vasile Goldiș, Coroi, Chișlaca, Craiva, Siad, Rogoz presiunea apei potabile va fi mai scăzută, pentru refacerea rezervei de apă în instalațiile de distribuție.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.