Semnal de alarmă tras de un medic arădean: România, pe locul 2 în lume la rata mortalității

Semnal de alarmă tras de un medic arădean: România, pe locul 2 în lume la rata mortalității

România ocupă locul doi în lume la rata mortalității, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul USR arădean Adrian Wiener, medic de profesie, își exprimă îngrijorarea față de datele de-a dreptul alarmante prezentate de INS.

„18,15 milioane este numărul românilor înregistrați la recensământ; chiar cu estimarea de «sub 19 milioane» am pierdut 1 milion de români față de 2020. Adevărata dramă însă este rezumată într-o propoziție de către Tudorel Andrei, președintele INS: «În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 anI».

O bombă demografică ce explodează sub ochii noștri, inevitabil. Piața muncii se va schimba dramatic; vor trebui soluții pentru sustenabilitatea fondului de pensii. Pe lângă toate acestea, 4 milioane de români sunt plecați din țară; au devenit expați – cel mai mare protest din istoria acestei țări.

Cu 15,26 decese/1000 de locuitori, România ajunge pe locul 2 în lume (!!) la rata mortalității (acum 10 ani eram în afara topului 10). Nota bene: Ucraina e pe locul 6, iar Rusia pe 7 la rata mortalității.

Cu 8,76 nașteri/1000 de locuitori România este pe locul 207 în lume din 228 de țări la rata natalității.

O țară în care se moare; o țară care îmbătrânește, și care e părăsită.

O țară în care conducătorii nu fac absolut nimic pentru a împiedica hemoragia plecărilor în masă. O țară în care sistemul de sănătate nu cunoaște noțiunea de prevenție; sistemul educațional este mereu cârpit, iar sistemul fiscal nu face decât să împovăreze pe cei mai vulnerabili.

Pe cifre, România e în moarte clinică”, precizează deputatul Adrian Wiener.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.