Senatorul Ioan Cristina: „Achitarea definitivă a președintelui PNL, o decizie care repară nedreptatea”

Senatorul Ioan Cristina: „Achitarea definitivă a președintelui PNL, o decizie care repară nedreptatea”

Senatorul liberal Ioan Cristina este de părere că decizia Înaltei Curți de Justiție și Casație de a-l achita pe președintele PNL repară nedreptatea ce i s-a făcut lui Ludovic Orban.

„După doi ani de procese, tergiversări și acuze mizerabile din partea adversarilor politici, care de multe ori au acționat cu mult sub nivelul decenței politice, președintele PNL Ludovic Orban a reușit în sfârșit să dovedească tuturor că este nevinovat. Decizia Înaltei Curți de Justiție și Casație vine să înlăture, fără putință de tăgadă, orice urmă de suspiciune care vreodată ar fi putut plana asupra integrității și moralității liderului PNL. Cu răbdare și credință în propria nevinovăție, Ludovic Orban a ales să aibă un comportament exemplar în toată această perioadă. Fără să fie supus vreunei interdicții, Ludovic Orban a apelat la autocenzură, alegând să aștepte clarificarea situației sale juridice înainte de a candida pentru orice funcție”, a declarat Ioan Cristina (foto).

„Spre deosebire de liderii PSD-ALDE, care se ascund de justiție în spatele funcțiilor publice, Ludovic Orban a condus PNL prin puterea exemplului. Să nu uităm că Ludovic Orban a ales să se retragă din candidatura la primăria Capitalei și a refuzat să candideze la parlamentare înainte să obțină achitarea la instanța de fond. În politica românească sunt extrem de rare aceste dovezi de echilibru, decență și caracter politic. Diferețele dintre președintele PNL și liderii PSD-ALDE pot fi cu ușurință observate dacă analizăm comparativ comportamentele si declarațiile publice ale acestora. Deși nevinovat, Ludovic Orban a ales să aștepte în tăcere deciziile Justiției, ca orice cetățean român. În tot acest timp, liderii puterii, de la înălțimea funcțiilor deținute, având la dispoziție toate pârghiile puterii, atacă sistematic instituțiile statului și deciziile legitime ale Justiției. În ultimii doi ani, PNL a dovedit că, indiferent de situațiile punctuale ale oricărui membru al partidului ori de funcția acestuia, partidul își menține verticalitatea și respectă principiul separației puterilor în stat”, a precizat senatorul PNL Ioan Cristina.

 „Angajamentul nostru ferm este acela de a acționa transparent, respectând principiile de funcționare ale statului de drept. Vom milita întotdeauna penru o Justiție independentă și puternică, ferită de orice ingerință politică”, a mai adăugat senatorul arădean Ioan Cristina.

 1. Stai linistit că are alt dosar penal președintele PNL. CU TRANS ALPINA !!!

  Raspunde
 2. liberal convins 9 martie, 2018, 3:27 pm

  Lajos a fost ,,spălat,, doar pe jumătate.Să vedem ce va fi cu Transalpina.Ce să-i faci…Balade vesele și triste!!!
  Până la sentința definitivă,,,,Ciocu micccc!

  Raspunde
 3. Daca spuneti ca „s-a reparat o nedreptate”,inseamna ca sunteti de acord cu faptul ca presedintelui i s-a facut o nedreptate din partea DNA. Aici incepe lipsa de logica . De ce sustineti in continuare nedreptatile de la DNA ?
  De ce doar altii se ascund in spatele functiilor? De ce se ascund? De nedreptatile de la DNA? Multe intrebari si de la dumneavoastra nici un raspuns.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.