Senatorul Adrian Wiener îl acuză pe premierul Cîțu de „o preluare ostilă” a Guvernului

Senatorul Adrian Wiener îl acuză pe premierul Cîțu de „o preluare ostilă” a Guvernului

Adrian Wiener, senator al USR PLUS, l-a acuzat vineri, în emisiunea „Culisele statului paralel” de la Realitatea PLUS, pe premierul Florin Cîțu de „o preluare ostilă” a Guvernului.

Parlamentarul arădean a spus că, de joi, a început îndepărtarea USR-PLUS de la guvernare. „Este o preluarea ostilă. Îndepărtarea noastră din Guvern este în desfășurare, sunt îndepărtați oameni. De ieri se întâmplă acest lucru. Plecând din Guvern, premierul rămâne încă 45 de zile sau chiar mai mult, deci prelungim această criză, și 2 – există lucruri în ministere care nu țin de ședințele de guvern și miniștrii noștri le fac, legate de Ministerul Sănătății, PNDL și altele care trebuie gestionate zi de zi. Nu putem abandona ce s-a obținut cu atât de multă migală pentru un moft, de aceea nu plecăm”, a declarat Adrian Wiener.

Senatorul consideră că actuala coaliție de guvernare este soluția cea mai bună pentru țară, dar că USR PLUS nu mai are încredere în premierul Florin Cîțu. „Avem încredere în coaliție că este oportunitatea reformei statului. Încă credem acest lucru. Depinde de deciziile care se vor lua în coaliție. Cert e că cu premierul Cîțu nu mai putem continua colaborarea. Nu mai avem încredere în angajamentul lui pentru programul de guvernare, pentru construcția coaliției, nu mai credem că premierul e capabil să gestioneze un guvern de coaliție, un guvern atât de mare care se cheamă România. Vom depune moțiunea dacă asta rămâne ultima soluție pentru plecarea lui Cîțu. Noi ne dorim să continuăm proiectul guvernării pentru că este singura garanție că ne îndreptăm spre o direcție bună”, a spus Adrian Wiener, adăugând: „Putem reconstrui coaliția, continuând ce am promis electoratului”.

Loading...
  1. […] post Senatorul Adrian Wiener îl acuză pe premierul Cîțu de „o preluare ostilă” a Guvernului appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.