Senatorul Constantin Traian Igaș: „Locuitorii Birchișului au nevoie de o nouă rută de transport înspre Făget”

Senatorul Constantin Traian Igaș: „Locuitorii Birchișului au nevoie de o nouă rută de transport înspre Făget”

Senatorul Constantin Traian Igaș l-a interpelat pe ministrul Iulian Matache în legătură cu un nou traseu de transport în comun, între Birchiș şi Făget, atât de necesar locuitorilor comunei aflată în colegiul său senatorial. Senatorul a făcut acest demers în urma solicitărilor venite din partea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Birchiș.

Este nevoie de un efort conjugat al nostru, al reprezentanților județului Arad, pentru introducerea acestui traseu în programul de transport. Primăria Birchiș și Consiliul Județean Arad au întreprins demersuri dar fără nici un răspuns, motiv pentru care mi-au cerut, ca senator de colegiu, să sprijin solicitarea lor prin demersuri în paralel. L-am interpelat pe ministrul Iulian Matache pentru introducerea rutei Birchiș – Făget pentru că este foarte importantă atât pentru copiii care merg la liceu în Făget cât și pentru cei care lucrează în județul Timiș”, este de părere senatorul arădean Constantin Traian Igaș.

Primarul localității Birchiș (foto, stânga) i-a cerut sprijinul senatorului Traian Igaș. Acesta i-a spus senatorului că, deși Consiliul Local Birchiș a solicitat Autorității Rutiere Române introducerea traseului amintit mai sus, instituția a transmis că nu poate face nici o modificare în Programul de Transport Interjudețean întrucât documentul este conceput pentru perioada 2013 – 2019 și nu se poate modifica în următorii patru ani.

„Trebuie să luăm în considerare că acest traseu este necesar atât pentru comunitatea din Birchiș cât și pentru cele învecinate deoarece populația se deplasează la Făget zilnic pentru a ajunge la locul de muncă sau la liceu. Nu se poate ca instituțiile să fie atât de neprietenoase cu cetățeanul. Instituțiile trebuie să se adapteze nevoilor cetățeanului, nu invers. Deplasarea locuitorilor Birchișului la muncă sau școală trebuie văzută ca o contribuție la progresul economic și social al comunităților în care trăiesc”, a declara senatorul Constantin Traian Igaș.

  1. Asa este, avem mare nevoie de acest traseu. Speram sa se faca ceva in aceasta privinta.

    Raspunde
  2. Multumim pentru sprijin, domnule Igas! Sunteti un politician ce se gandeste mereu la binele oamenilor.

    Raspunde
  3. un om care se implica cu adevarat!

    Raspunde
  4. Cat a fost la putere nu a facut nimic .vai de cei ce cred in asa ceva

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.