Senatorul Igaş, alături de Asociația Comunelor: „Să apeleze la serviciile unor specialiști în dreptul muncii”

Senatorul Igaş, alături de Asociația Comunelor: „Să apeleze la serviciile unor specialiști în dreptul muncii”

La Consiliul Judeţean Arad a avut loc zilele trecute ședința filialei județene a Asociației Comunelor din România, la care a participat în calitate de invitat şi senatorul Constantin Traian Igaş.

„Am dat curs invitației doamnei Letiția Stoian, președintele ACoR Arad, pentru că respect munca celor din administrație. Știu ce greu este să îți faci datoria fiind de multe ori prins între nevoia curentă a cetățeanului și cea a întregii comunități și încercând să împaci ambele părți”, a declarat senatorul arădean.

Dezbaterile în cadrul ședinței s-au axat pe câteva elemente privitoare la: salarizarea alesului local și a angajaților autorităților locale, anularea plafonului de salarizare pentru că restricționează și reduce calitatea serviciului oferit de către resursa umană angajată în domeniul public, pensionarea aleșilor locali care au deținut funcția de primar, unul sau mai multe mandate.

Am toată deschiderea față de propunerile Asociației Comunelor din România, mai ales că eu am avut o colaborare foarte bună și în perioada mandatului de ministru al administrației și internelor. La ședința la care am participat le-am sugerat să apeleze la serviciile unor specialiști în dreptul muncii pentru a putea corela mai bine propunerile lor cu reglementările existente”, afirmă senatorul Constantin Traian Igaș.

Președintele Asociației Comunelor din România, primarul Letiția Stoian, le-a mulțumit parlamentarilor Constantin Traian Igaș și Claudia Boghicevici, deoarece au fost singurii care și-au arătat deschiderea față de propunerilor asociației în această etapă. Președintele asociației a menționat faptul că propunerile votate în cadrul ședinței filialei județene vor fi dezbătute și votate în cadrul reuniunii generale a ACoR, reuniune care va avea loc în perioada 19-21 iulie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.