Senatorul Ioan Cristina, la Bruxelles: „Aplicarea uniformă a legislației UE în toate statele membre este esențială”

Senatorul Ioan Cristina, la Bruxelles: „Aplicarea uniformă a legislației UE în toate statele membre este esențială”

Senatorul liberal arădean Ioan Cristina a participat, săptămâna aceasta, la Bruxelles, la Reuniunea interparlamentară a comisiilor parlamentelor naționale cu tema „Împuternicirea parlamentelor și respectarea drepturilor cetățenilor în implementarea și aplicarea dreptului unional”.

Potrivit senatorului, „reuniunea s-a concentrat atât pe problemele cu care se confruntă autoritățile naționale în transpunerea, implementarea și aplicarea legislației Uniunii Europene, cât și pe rolul instrumentelor de detectare a încălcărilor dreptului unional”.

La finalul reuniunii, Ioan Cristina a subliniat: „Trebuie spus că datorită rolului lor esențial în acest proces, parlamentele naționale s-au aflat într-o poziție unică de a împărtăși opiniile și experiența lor și de a oferi o contribuție pozitivă și esențială în discuție”.

„Aplicarea uniformă a legislației UE în toate statele membre este esențială pentru succesul Uniunii Europene. Transpunerea, punerea în aplicare și asigurarea respectării legislației Uniunii Europene reprezintă o provocare la care trebuie să răspundă atât UE cât și statele membre”, a mai declarat senatorul arădean.

  1. Recunosc ca nu sunt analist politic si nici cu o capacitate inrtelectuala f. mare. Dar dupa mine nici Moscova nu impunea – in ultimele perioade- niste masuri provocatoare impotriva tarilor membre.
    Dupa mine UE este cimitirul elitelor ” respinse” din toata Europa. Adica vor sa ingroapa Europa in totalitate, de cultura, de obiceiuri crestine, etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.