Senatorul Ioan Cristina: „Obiectivul guvernului PNL de a ieși din criză prin investiții consistente este confirmat prin fapte”

Senatorul Ioan Cristina: „Obiectivul guvernului PNL de a ieși din criză prin investiții consistente este confirmat prin fapte”

Inflația a avut o scădere constantă în ultimele luni, anunţă senatorul liberal Ioan Cristina, România nemaifiind campioana inflației și a creșterilor de prețuri în Uniunea Europeană, așa cum era în guvernarea PSD.

„Rata inflației a scăzut la 2,3% în mai, față de 2,7% în aprilie. Este cel mai scăzut nivel din septembrie 2017 până acum”, a declarat senatorul arădean, adăugând că în decembrie 2019 rata inflației era de 4%.

„Când au venit la guvernare, pesediștii au luat inflația de la doar 0,1%, în ianuarie 2017, și au dus-o la 3,3% la finalul acelui an, iar apoi au continuat să o urce până la 5%”, a spus Ioan Cristina.

Senatorul arădean subliniază că, potrivit Institutului Naţional de Statistică, investițiile nete în economie au crescut cu 5% în primul trimestru din 2020 comparativ cu primul trimestru din 2019. „În primele cinci luni din 2020, România a înregistrat cel mai înalt nivel de plăți pentru investiții din ultimii zece ani. Este o performanță într-un moment dificil pentru economia globală. Obiectivul guvernului PNL de a ieși din criză prin investiții consistente este confirmat prin fapte”, a conchis senatorul.

  1. Neluta Cristian si trascaul , politician cu iz de vodca !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.