Senatorul Ioan Cristina: PNL a realizat un act de reparație morală pentru foştii deţinuţi politic şi urmaşii acestora

Senatorul Ioan Cristina: PNL a realizat un act de reparație morală pentru foştii deţinuţi politic şi urmaşii acestora

Senatorul liberal Ioan Cristina se declară bucuros de adoptarea legii inițiate de deputații și senatorii PNL prin care este dublat cuantumul indemnizației acordate celor care au stat în închisori și au îndurat odiosul regimul comunism în speranța că România va redeveni stat democratic.

„Partidul Național Liberal a realizat un act de reparație morală pentru românii care au suferit condamnări cu caracter politic. România are, față de aceștia, datoria morală de a compensa anii petrecuți în pușcăriile comuniste prin asigurarea resurselor necesare pentru un trai decent, astfel încât anii de suferință să nu fie minimalizați sau desconsiderați prin modul în care statul român îi tratează pe foștii deținuți politic”, a declarat Ioan Cristina.

Senatorul arădean a subliniat că puterea actuală a promis ani de zile că va face această reparaţie, dar nu a făcut nimic. „Numai vorbe aruncate în vânt. Mai mult chiar, prin OUG 114, deținuților politic le-a fost înghețată indemnizația de către Guvernul Dăncilă. În schimb, noi, parlamentarii liberali, am depus la sfârșitul anului trecut o propunere legislativă prin care cuantumul indemnizațiilor foștilor deținuți cu caracter politic este aproape dublat iar pentru copiii acestora s-a stabilit o compensație dacă au avut de suferit ca urmare a condamnării cu caracter politic a unuia dintre părinți. Prin promovarea legii, adoptarea acesteia de către Senat, iar astăzi adoptarea de către Camera Deputaților, noi, liberalii, am demonstrat că faptele sunt mai importante decât vorbele, realizând un act de reparație morală și de recunoștință pentru cei care ne-au arătat că dragostea de țară presupune de multe ori sacrificiu personal”, a mai spus senatorul arădean.

Loading...
  1. Atentie la Zona libera Curtici , ca te pesteste !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.