Senatorul Ioan Cristina: „PSD a alocat Sănătăţii cel mai mic buget din Uniunea Europeană”

Senatorul Ioan Cristina: „PSD a alocat Sănătăţii cel mai mic buget din Uniunea Europeană”

Senatorul Ioan Cristina i-a sugerat ministrului Sănătăţii ca în locul vizitelor electorale în spitalele din România să se preocupe de subfinanţarea din sector şi de sprijirea medicilor de familie.

„Mă bucur că la Arad doamna ministru a fost încântată de ceea ce a găsit la Spitalul Clinic Judeţean, dar vreau să-i spun că marele merit pentru investiţiile realizate acolo se datorează administraţiei liberale a judeţului. Asta în timp ce administraţia naţională PSD a alocat Sănătăţii cel mai mic buget din Uniunea Europeană”, a spus senatorul Ioan Cristina.

Potrivit acestuia, bugetul Sănătății cu care se laudă PSD nu are bani suficienți nici pentru medicamente, nici pentru programele de sănătate

„Doamna ministru, fiind fost manager, ştia realitatea din spitale, aşa că nu mai era nevoie de vizitarea acestora. De aceea, îi propun să își aplece atenția către lucruri concrete, care pot fi îmbunătățite rapid. De exemplu, medicii de familie, sufocați financiar și birocratic, trebuie sprijiniți mai mult. Aceşti ar putea degreva spitalele de cazurile ce pot fi tratate de medicina primară”, a spus senatorul arădean.

Parlamentarul arădean afirmă că programele de sănătate trebuie finanțate mai bine și trebuie elaborată o altă politică a medicamentelor, pentru a stopa fenomenul lipsei tratamentelor esențiale din farmacii și din spitale.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.