Senatorul Ioan Cristina: „Riscăm ca sute de unităţi teritorial administrative să intre în incapacitatea de plată”

Senatorul Ioan Cristina: „Riscăm ca sute de unităţi teritorial administrative să intre în incapacitatea de plată”

Conducerea PNL a transmis către toți primarii partidului o solicitare de informare detaliată privind criza bugetelor locale, a anunţat senatorul Ioan Cristina.

Potrivit acestuia, România se află într-o situație extrem de gravă, deoarece riscă să piardă sute de milioane de euro din cauza faptului că autoritățile locale nu mai au resursele financiare pentru a asigura cofinanțarea proiectelor de investiții care sunt finanțate din fonduri europene.

„Riscăm ca sute de unităţi teritorial administrative să intre în incapacitatea de plată. La ora actuală există primării, iar numărul acestora va crește în luna august și în septembrie, în care nu mai există resurse financiare să se plătească integral salariile angajaților, cheltuielile de funcționare a localităților, plata indemnizațiilor către persoanele cu dizabilități, plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități și o serie de alte cheltuieli curente extrem de necesare”, a declarat Ioan Cristina.

„Este nevoie de o analiză extrem de serioasă, care să fie făcută la nivel guvernamental, privind situația reală a bugetelor locale şi luarea urgentă de măsuri pentru a nu se intra într-o criză bugetară”, consideră senatorul liberal.

  1. Pai haideti la” Guvernare” sa mai taiati din cheluielile inutile!!! Doar cu PDL-ul in combinatie va descurcati !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.