Senatorul Mihai Fifor: „Guvernul PNL a abuzat de încrederea pe care i-a acordat-o Parlamentul“

Senatorul Mihai Fifor: „Guvernul PNL a abuzat de încrederea pe care i-a acordat-o Parlamentul“

Senatorul Mihai Fifor a anunţat că PSD se va consulta în forurile interioare până miercuri cu privire la votul decretului prezidențial pentru prelungirea stării de urgență. Pe de o parte, până în prezent, Guvernul PNL a abuzat de prerogativele suplimentare pe care le-a dobândit prin starea de urgență. Pe de altă parte, trebuie să avem grijă de siguranța și sănătatea cetățenilor.

„Până în prezent, Guvernul PNL a abuzat de încrederea pe care i-a acordat-o Parlamentul prin aprobarea decretului prezidențial privind starea de urgență. A refuzat dialogul la care a fost invitat cu Parlamentul, la inițiativa PSD, pentru realizarea unui Plan național. A preluat prost unele inițiative parlamentare. A refuzat să transmită informații Parlamentului și mass-media cu privire la evoluția pandemiei și la modul în care a fost gestionată situația până acum. A restrâns abuziv drepturi și libertăți, fără a lua măsuri de control asupra transmiterii virusului (testarea pe scară largă). Nu a luat măsuri de sprijinire a economiei și a agriculturii. A făcut o lungă serie de gafe și greșeli care ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un minim dialog politic și instituțional cu Parlamentul. PSD va realiza o consultare în forurile interne pentru a se pronunța cu privire la votul care va avea loc miercuri cu privire la prelungirea stării de urgență. În raport cu modul defectuos în care a acționat Guvernul în starea de urgență, trebuie pusă în balanță siguranța și sănătatea cetățenilor care poate fi pusă în pericol dacă încetează starea de urgență. De aceea, până miercuri, Guvernul PNL și președintele Iohannis trebuie să își revizuiască radical atitudinea cu privire la unele  aspecte. Cerem transparență totală în privința informării, deciziilor și achizițiilor. Apoi, este foarte importantă trecerea urgentă la testarea pe scară largă, care s-a dovedit esențială în statele care au controlat pandemia. Nu poți cere la restricții la nesfârșit din partea populației, fără a face nimic pentru a prelua controlul asupra transmiterii noului virus. Vrem să vedem măsuri concrete pentru susținerea economiei și a populației. Măsurile de până acum sunt concentrate în special pe austeritate (șomaj tehnic în masă, urmat de reducerea unor venituri). Nu există măsuri clare de stimulare a economiei și de sprijinire a consumului, iar Guvernul a refuzat dialogul cu Parlamentul propus la inițiativa PSD”, a declarat senatorul Mihai Fifor.

Potrivit acetuia, „Guvernul Orban trebuire să prezinte urgent un plan de investiții publice, care să antreneze circuitul economic și să repornească economia. De asemenea, e nevoie de măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii românești, care se confruntă cu o secetă severă, concomitent cu exodul muncitorilor agricoli“.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.