Senatorul Mihai Fifor: PNL are toate șansele să depășească „performanțele” PDL din 2009 – 2010

Senatorul Mihai Fifor: PNL are toate șansele să depășească „performanțele” PDL din 2009 – 2010

Senatorul Mihai Fifor a declarat că PNL joacă la ruletă viitorul României, după ce Ministerul Finanțelor a împrumutat, săptămâna trecută, 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020.

Potrivit senatorului social – democrat, Guvernul Orban s-a împrumutat cu 40 de miliarde de lei, echivalentul a 8,5 miliarde de euro, în doar trei luni de guvernare.

„PNL joacă la ruletă viitorul României! În numai trei luni de guvernare, PNL a împrumutat 8,5 miliarde de euro, iar în acest ritm are toate șansele să depășească «performanțele» PDL din 2009 – 2010, când Guvernul Boc împrumuta 20 de miliarde de euro de la FMI, pentru ca Elena Udrea și compania să aibă fonduri pentru terenuri de fotbal în pantă și bazine de înot la sate, în localități care nu aveau rețele de apă”, a spus Mihai Fifor.

„Guvernarea liberală duce datoria publică la cote fără precedent, însă banii nu se regăsesc nici în susținerea investițiilor, nici a creșterii economice, nici în veniturile  oamenilor, după modelul brevetat în 2009 – 2010. Majorările de pensii și salarii, programele pentru antreprenorii români, creșterea alocațiilor copiilor nu reprezintă priorități ale Guvernului Orban. Creșterea datoriilor românilor prin împrumuturi enorme, anularea investițiilor, renunțarea la taxe și impozite aplicate băncilor și corporațiilor, refuzul aplicării legii pentru majorarea alocațiilor, pensiilor și a salariilor profesorilor, declarațiile privind apariția crizei economice în România arată ticăloșia și incompetența guvernării liberale“, a mai declarat senatorul PSD Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.