Senatorul PNL Ioan Cristina: „Cel mai mult vor avea de suferit oamenii de la ţară”

Senatorul PNL Ioan Cristina: „Cel mai mult vor avea de suferit oamenii de la ţară”

Senatorul PNL Ioan Cristina atrage atenţia că milioane de români vor avea de suferit din cauza subfinanţării medicinei de familie în 2019, ca efect al guvernării iresponsabile a PSD.

De altfel, spune senatorul, medicii și-au exprimat deja public nemulțumirea față de subfinanțarea medicinei primare, în domeniu preconizându-se o criză fără precedent.

„Guvernanţii se dovedesc în continuare iresponsabil, jucându-se cu sănătatea oamenilor. Iar cel mai mult vor avea de suferit oamenii de la ţară, unde nu există spitale, singurii la care pot apela aceştia când au probleme de sănătate fiind medicii de familie”, a declarat Ioan Cristina (foto).

Senatorul Ioan Cristina le solicită guvernanţilor să asigure stabilitate cabinetelor medicilor de familie, temelia oricărui sistem public de sănătate funcțional și eficient.

„În proiectul de buget pentru 2019, alocările către medicina de familie vizează o creştere de numai 6% faţă de anul trecut. Acest procent poate să acopere doar creșterea costurilor generată de inflație, motiv pentru care acest sector, al medicinei de familie, are nevoie de o finanţare suplimentară, reală, care să-i asigure funcţionarea”, a mai menţionat Ioan Cristina.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.