Sentință DEFINITIVĂ în dosarul delapidării Petromservice: Sorin Ovidiu Vântu SE ÎNTOARCE DUPĂ GRATII

Sentință DEFINITIVĂ în dosarul delapidării Petromservice: Sorin Ovidiu Vântu SE ÎNTOARCE DUPĂ GRATII

Veste proastă pentru unul dintre magnații României.

Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat, vineri, la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul delapidării Petromservice.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi fostul director al Petromservice, Gheorghe Supeală, în timp ce Octavian Ţurcan a fost condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare, în condiţiile în care în primă instanţă primise 9 ani de închisoare.

Judecătorii i-au mai condamnat pe Zizi Anagnastopol, fostul director financiar al Petromservice, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Sorin Mihai la trei ani de detenţie cu executare, pe Bogdan Negrutzi la patru ani de închisoare cu executare, pe Graziano Rino Raichovich la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Viorel Râmboacă şi Daniela Brașoveanu au fost condamnaţi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, respectiv un an de detenţie cu suspendare.

Pe latura civilă, cu toţii trebuie să plătească 36 de milioane de euro către Petromservice.

Vântu a mai fost trimis în judecată, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Supeală şi alte şapte persoane, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom S.A., prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vântu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiţă.

La data de 24 ianuarie 2014, omul de afaceri a fost din nou încarcerat, în acelaşi penitenciar, în dosarul în care era acuzat de favorizarea fostului director FNI, Nicolae Popa, şi în care a primit o pedeapsă de doi ani.

În acest dosar a fost eliberat în decembrie 2014.

Prejudiciul calculat în acest dosar depăşeşte 80 de milioane de euro.

  1. Un lucru e sigur. SOV a devenit puscariasul de servici. Tot ce s-a furat in tara asta este pus in spatele acestuia si gata dosarele. Restul triunfa si asteapta un nou ciclu revolutionar cand va fi nevoie de un alt SOV pentru ca se vor inghesuila prada alte nume ce vor deveni sonore atunci. Acum doar se pregatesc sa intre pe linia d start.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.