SENZAŢIONAL/ Crema Baletului Operei de Stat din Viena i-a ÎNCÂNTAT pe arădeni (GALERIE FOTO)

SENZAŢIONAL/ Crema Baletului Operei de Stat din Viena i-a ÎNCÂNTAT pe arădeni (GALERIE FOTO)

Peste 1000 de arădeni i-au aplaudat, miercuri seară, pe balerinii Maria Yakovleva, Laura Nistor, Mihail Sosnovschi şi Alexandru Tcacenco, membri ai Ansamblului Stadt Opera (Operei de Stat) din Viena, care au performat pe scena Teatrului de Vară din Arad.

Maria Yakovleva, prim-solistă a Baletului Operei de Stat din Viena, a studiat la Academia de Balet Vaganova din Rusia şi a fost solistă a celebrului Teatru de Balet Maryinsky. Laura Nistor, născută în România, a studiat la Academia de Balet din Budapesta, iar din anul 2008 face parte din Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena. Mihail Sosnovschi s-a născut în Republica Moldova, la Chişinău, a studiat la Conservatorul din Viena şi, după ce a dansat în cadrul Baletului Operei din Paris, în prezent este solist în Ansamblul Baletului Operei de Stat din Viena. Alexandru Tcacenco, născut tot la Chişinău, a studiat la Viena şi este de asemenea solist al Baletului Operei de Stat din Viena.

Evoluţiile celor patru balerini, pe muzica lui Johann Strauss, Lehar, Saint – Saens şi Eduard Strauss, au fost completate de intermezzourile orchestrale oferite de Ansamblul „Johann Strauss Modern”.

Spectacolul s-a încheiat cu celebrul „Marş a lui Radetzky” (în germană Radetzkymarsch), compus în anul 1848 de Johann Strauss (tatăl) în onoarea feldmareşalului Josef Wenzel Radetzky von Radetz, cu ocazia victoriei pe care armata aflată sub comanda acestuia a repurtat-o la Custozza împtriva revoluţionarilor italieni.

Conceput pe schema orchestrală a capelei instrumentale iniţiată de „Regele Valsului” la Viena, în urmă cu mai bine de un secol, Ansamblul „Johann Strauss Modern”, înfiinţat la Arad de flautistul Constantin Tălmaciu în anul 2008, abordează cu precădere compoziţiile „Dinastiei” Strauss, completate cu celebre lucrări înscrise în acelaşi gen muzical, bucurându-se de frumoase aprecieri încă de la primele apariţii publice.
Următorul spectacol al ediţiei din acest an a Teatrului de Vară de la Arad este programat miercuri, 15 iulie, de la ora 20.30. Este vorba de „Şcoala nevestelor”, celebra piesă a lui Moliere, într-o adaptare scenică inedită purtând semnătura regizorului suedez de origine română Marcel Stănciucu.

  1. la cum tine purtatoarea de toc de vioara .nici nu-i de mirare ca securista vinde aradenilor gosi muzicalo
    -baletistice ,in rol principal Iotcu si sleahta Pdlista……si banii pentru ADEVARATI MUZICIENI se du-se pe apa muresului……Halal Iotcu si cu gasca ce te inconjoara…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.