Serenadă pentru UTA

Serenadă pentru UTA

Au trecut anii ca zile. Într-un mijloc de Prier, schimbător ca o femeie, când se risipesc florile primăverii și prind a înflorii salcâmii, Francisc Neuman, baron de Vegvar, a creat piatra nestemată a Aradului: Echipa UTA.

Vremelnicii de ieri și de astăzi, veniți aici de nu știu unde, cei care au apucat a sta și stau peste Arad, ca o ciumă a deșertului ori ca gozurile ieșite din ape tulburi, nu au înțeles și nu înțeleg spiritul Aradului.

La aniversarea de 79 de ani a Bătrânei Doamne, privesc de acolo de Sus, pe aproape de Serafimi și de celelalte cete Îngerești (plecați puțin pentru un meci cu Eternitatea), Farmati, Mercea, Coco Dumitrescu, Steibinger, Bonyhadi, Vaczi I, Lereter, Gornea, Brosovszky și ceilalți, conduși în terenul veșniciei de inegalabilul „Ceala” Petschovsky.

Când am văzut cum este iubită UTA de copiii Aradului, am prins glas și am spus: Legenda merge mai departe. Imperial cum dragostea pentru UTA, a trecut din generație în generație, până la cei care vin după noi: Viitorul orașului de pe Mureș.

Mulțumim baroane. La mulți ani, UTA!

Ionel Costin

Foto: Complexul Muzeal Arad, Colecția sportivă Iosif Sârbuț

  1. Sa speram la anul, cand sarbatorim 80 de ani, Batrana Doamna va juca in play-off!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.