INTERVIU/ Sergiu Bîlcea: „Aradul are nevoie de Guvern, de Parlament pentru dezvoltare cu mai multă forţă”

INTERVIU/ Sergiu Bîlcea: „Aradul are nevoie de Guvern, de Parlament pentru dezvoltare cu mai multă forţă”

Interviu cu Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizației Municipale a PNL Arad, candidat pentru Camera Deputaţilor.

– Domnule Sergiu Bîlcea, aţi participat la toate etapele în care a fost gândit drumul expres Arad – Oradea. Cât de optimist sunteţi cu privire la construcţia acestui drum?

Sunt foarte opimist, pentru că primii paşi i-am făcut deja. Primăriile din Arad şi Oradea, consiliile judeţene din Arad şi Bihor au alocat bani pentru studiile de fezabilitate şi vor organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Apoi, CNAIR se va ocupa de derularea investiţiei. Putem spune că primul pas este făcut. Sunt în contact cu Ilie Bolojan încă de anul trecut, am participat la discuţiile despre autostrada Via Carpathia. Finanţarea europeană este obţinută pentru drumul expres, cu tronsoane în regim de autostradă, care răspunde aceleiaşi nevoi de a lega Arad de Oradea printr-un drum rapid. Implicarea autorităţilor locale face ca proiectul să meargă mai repede şi trebuie să ne ţinem de un calendar care să ne ducă la începerea lucrărilor în 2022 – 2023. Este o investiţie cu multe beneficii pentru Arad: legătură rutieră rapidă cu Oradea şi Autostrada Transilvania, scoaterea traficului greu din cartierul Gai şi localităţile spre Bihor, crearea de locuri de muncă şi fonduri pentru economia locală. Aceste investiţii înseamnă dezvoltare iar obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea cu mai multă forţă.

– Ce înţelegeţi prin dezvoltarea cu mai multă forţă?

Proiectele Aradului au nevoie de sprijin de la Bucureşti. Mai mult, proiectele regionale trebuie să sprijine dezvoltarea locală. Vedem aici cât de importantă este colaborarea în Alianţa Vestului, care a permis proiectul comun între Arad şi Bihor. Vedem cât de important este să avem un guvern liberal care crede în investiţii şi care sprijină proiectele din vestul României. Fiecare arădean a înţeles deja cred o idee simplă: când PSD este la guvernare, banii munciţi aici merg în judeţele baronilor PSD. Când guvernează liberalii, proiectele noastre sunt susţinute. Este deci important să dăm administraţiei locale sprijinul de care are nevoie în Parlament, în Guvern. Dezvoltare cu mai multă forţă înseamnă Aradul respectat la Bucureşti, sprijin pentru investiţiile regionale care ne ajută să facem viaţa oamenilor mai bună, să creăm locuri de muncă.

– PNL este acum la guvernare. Se poate vorbi despre un sprijin concret pentru Arad în această perioadă?

Sigur că da, vă dau câteva exemple. Despre drumul expres Arad – Oradea, investiţie de un miliard de euro din fonduri europene am discutat deja. Vom avea Centura de Sud – Est, tot din fonduri europene, în valoare de aproape 50 de milioane de euro, contract semnat la Arad în prezenţa primului ministru Ludovic Orban. Centura face legătura între autostradă în Aradul Nou şi DN 7, dincolo de Vladimirescu, cu pasaj peste calea ferată şi pod peste Mureş. Pentru Cetatea Aradului avem un protocol cu Guvernul, semnat tot în prezenţa premierului, pentru investiţii în valoare de cel puţin 80 de milioane de euro. Zilele trecute a fost lansată licitaţia pentru modernizarea căii ferate între Arad şi Timişoara, care înseamnă scoaterea traficului feroviar de marfă din Micălaca, un proiect foarte mare în valoare de aproximaiv 800 de milioane de euro. Iată câteva investiţii majore, concrete, aflate în diferite stadii de implementare. Aţi văzut proiecte similare din partea celor de la PSD sau din partea altor partide?

– Unora le va părea publicitate pentru PNL, în contextul campaniei electorale…

Pentru administraţia şi guverarea PNL vorbesc faptele, proiectele. Cred că sensul politicii este să realizezi proiecte iar rostul campaniei electorale este să le prezinţi publicului şi să ceri încrederea cetăţenilor. La Arad, competitorii noştri critică şi atât. De aceea, noi avem încrederea cetăţenilor. Arădenii au dat un vot masiv de încredere admnistraţiei locale PNL. PSD a dovedit că este împotriva Aradului, ne ia banii pentru dezvoltare. USR nu pare să treacă de la vorbe la fapte. I-am chemat să îşi asume responsabilitatea pentru proiectele Aradului, pentru guvernarea locală şi constatăm că deocamdată vor să facă doar politică şi opoziţie.  Cred că în acest moment, opţiunea logică a arădenilor este să susţină PNL şi proiectele de dezvoltare ale Aradului.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

Loading...
  1. Mai Balciule , inca nu te-ai convins ca esti pe janta , influenta Budhighoaiei e in scadere vertiginoasa , hai Bibi !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.