Sergiu Bîlcea: „Fondurile transfrontaliere, o componentă importantă în strategia de modernizare a drumurilor judeţene”

Sergiu Bîlcea: „Fondurile transfrontaliere, o componentă importantă în strategia de modernizare a drumurilor judeţene”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a prezentat astăzi proiectele finanţate prin fonduri transfrontaliere care vor fi folosite pentru reabilitarea unor drumuri din judeţul Arad.

„Trecem într-o nouă etapă pentru finanţarea reabilitării a patru tronsoane de drumuri judeţene, aflate în zona transfrontalieră, este vorba despre Curtici – Macea – Sânmartin, Sânmartin – Socodor, Socodor – Nădab şi centura de ocolire a oraşului Curtici. Sperăm că anul acesta vom încheia procedurile şi licitaţiile iar anul viitor vom putea începe lucrările care pot fi gata în 2020. La aceste tronsoane, finanţate din fonduri transfrontaliere, se vor adăuga şi alte drumuri aflate în zona de vest a judeţului, pe care le vom finanţa din fonduri proprii: Nădlac-Peregu Mare, Macea-Dorobanţi (porţiunea rămasă de reabilitat), Grăniceri-Pilu şi Pecica-Turnu, pentru a avea o reţea modernă, care să lege cele patru oraşe din zona de vest: Nădlac, Pecica, Curtici şi Chişineu-Criş”, a detaliat Sergiu Bîlcea strategia privind drumurile judeţene din zona de frontieră.

„Este important pentru arădeni să ştie că avem o strategie clară pentru drumurile judeţene, pe care o vom implementa pas cu pas. Atragem bani pentru această strategie din toate sursele posibile: fonduri europene (fie că vorbim despre POR – Programul Operaţional Regional, fie că vorbim despre fondurile transfrontaliere), fonduri proprii şi fonduri guvernamentale, chiar dacă la acest capitol Aradul este clar dezavantajat de către guvernanţi. Programul de investiţii este gândit în aşa fel încât să avem drumuri corecte în toate zonele judeţului, singurul criteriu care contează este dezvoltarea echilibrată a judeţului Arad. Din păcate, procedurile necesare de la accesarea finanţării până la pornirea efectivă a lucrărilor sunt greoaie şi constat că parlamentarii PSD care ar trebui să le simplifice au altă treabă, fac politică în loc să lucreze pentru cetăţeni şi pentru administraţiile locale”, a completat vicepreşedintele Sergiu Bîlcea (foto).

  1. O initiativa foarte buna care va aduce beneficii judetului, dar trebuie luptat impotriva birocratiei pesediste.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.