Sergiu Bîlcea (PNL): „Programul de guvernare al PSD produce sărăcie!”

Sergiu Bîlcea (PNL): „Programul de guvernare al PSD produce sărăcie!”

Liberalii arădeni consideră că modificările făcute „pe furiş” de PSD la programul de guvernare vor afecta grav economia.

„Modificările programului de guvernare au fost făcute noaptea, ca hoţii, fără consultare cu mediul de afaceri. Cei de la PSD fac o socoteală greşită: iau măsuri populiste pe care nu le pot finanţa şi plasează greutatea pe umerii firmelor private. Problema este că prin loviturile pe care le aplică afacerilor mici şi mari, PSD produce de fapt sărăcie. Iar sărăcia, oricum vrei să o împarţi, tot sărăcie rămâne. În primul rând lipsa predictibilităţii fiscale face rău economiei. O modificare greşită a programului de guvernare este impozitul pe cifra de afaceri, nu pe profit. Asta înseamnă că toate firmele vor plăti impozit, chiar dacă nu înregistrează profit. Este o măsură incorectă şi care va avea ca efect restrângerea activităţii economice. Măsura va duce de fapt la impozite mai mari pentru toate firmele. În schimb, cota TVA nu se mai reduce la 18% de anul viitor”, spune Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA Arad.

„Deci, se dau bani bugetarilor şi pensionarilor cu o mână şi li se iau cu alta. Creşterea mare a salariului minim brut de la 1450 de lei la 2000 de lei de anul viitor poate părea bună, în sensul că oamenii care muncesc vor câştiga mai mult. Problema este că se dă o nouă lovitură firmelor, care vor face faţă cu greu creşterii salariale. Efectul principal va fi probabil reţinerea firmelor de a face noi angajări. Este din nou o creştere mascată a impozitelor aplicate firmelor, de data aceasta pe forţa de muncă. Prin taxa de solidaritate aplicată celor cu venituri mari, PSD îşi face pofta mai veche de a renunţa de fapt la cota unică de impozitare. Noi, liberalii, considerăm cota unică echitabilă şi considerăm aplicarea ei un bun câştigat în România. Obsesia PSD de a renunţa la acest principiu, modul sistematic în care se pun noi biruri pe afaceri, tendinţa de a reduce veniturile mari sunt mecanisme prin care se produce sărăcie. Românii trebuie să ştie că este o concepţie greşită: dacă firmele private, mediul de afaceri merg prost, nu vor fi bani nici pentru bugetari, nici pentru pensionari”, susține Sergiu Bîlcea.

 

  1. Este una să joci șah și alta să chibițezi ! Soluții miraculoase nu sunt dar, orice ar face PSD-ul , opoziția va spune că nu este bine. Aceeaș treabă va fi și când PSD-ul va fi în opoziție și vor fi…foarte mulți ! Cum se poate ieși din această dilemă ? Așa cum s-a mai ieșit odată , așa cum nu vă place, așa cum a mers bine atunci când ați fost împreună și noul ”partid yin şi yang” sub denumirea de USL a condus țara ! Normal că și pt. unii cât și pt. alții au fost nemulțumiri că, fiecare dorea să aibă acoliții lui la butoane , sau la robinetele de bani , iar țevile pt. așa ceva sunt puține și pt. un singur partid ! S-au susținut ca și acum că nu a fost bine, că trebuiau să se despartă demult că a fost o simbioză nefericită ( dar nu și pt. populație !) dar se uită esenșialul, a fost un program de guvernare, un plan ce se urmărea de ambii protagoniști, până când de bine ce le mergea s-a umflat orezul în ei și a explodat… Nu o mai lungesc pt. că oricum voi fi contrazis… Veți spune că fiecare partid trebuie să moară pe limba lui iar bucuria celui ce rămâne mai umeros va fi mai mare . Ce contează țara, ce contează cetățenii, de care este nevoie doar în ziua votului!? Nu mai pot fi cumpărați cu găleți și cu pixuri , dar mai mușcă la câte un program de guvernare și pun botul. Știu că opoziția va face orice ca acel program să nu fie viabil dar..speră ! Cei care spun vom micșora salariile, vom tăia pensiile și ne vom mări doar nouă salariile , celor care conducem..nu vor fi aleși ! Când populația își pierde speranța nu se va mai prezenta la vot… sau numărul votanților va scade continuu.

    Raspunde
  2. multinationalele fac afaceri in mod firesc pentru a obtine profit altfel nu fac afaceri ce facem daca se muta cu afacerea in alta tara

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.