ŞI TU AI PĂŢIT ASTA! Facturile la gaz, UMFLATE cu 30%, acuză ULAL

ŞI TU AI PĂŢIT ASTA! Facturile la gaz, UMFLATE cu 30%, acuză ULAL

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad aduce acuze grave furnizorului de gaze naturale, susţinând că acesta a încărcat facturile consumatorilor cu aproximativ 30 la sută pentru consumul din luna ianuarie.

„Nu ne mai surprinde aproape nimic în ceea ce priveşte sistemul de facturare a utilităţilor publice. Faptul că se măsoară ceva şi se facturează altceva nu mai este o noutate, dar sistemul de facturare estimativă a consumurilor nu face decât să ne bage şi mai mult în ceaţă. Ce s-a întâmplat cu facturarea consumului de gaze naturale aferent lunii ianuarie 2016 este strigător la cer. Am acceptat prin contract să facem autocitirea indexurilor, cu speranţa că vom plăti exact ce consumăm, cel puţin la nivel volumetric, dar ne-am înşelat. Mare parte a facturilor de gaze au fost încărcate cu aproximativ 30%, cu toate că au fost transmise indexurile reale. Ca să nu mai vorbim de calitatea gazului, care este cosmetizată cu coeficientul de putere calorifică”, a precizat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Conducerea ULAL Arad se întreabă ce face, în acest caz, Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Utilităţi Publice: „Ne întrebăm cât de pasivă poate rămâne Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Utilităţi Publice în asfel de situaţii? De ce trebuie să plătim anticipat sume considerabile pentru utilităţi neconsumate, sume pentru care plătim dobânzi grele? Ce rost mai are contorizarea individuală dacă nu se ţine cont de consumul real? Până când vom mai fi pasivi şi vom achita totul aşa ca nişte roboţi? E o serie de întrebări fără răspunsuri.”

Dorina Lupşe atrage atenţia că sunt categorii de consumatori – în special pensionarii – care fac împrumuturi pentru a-şi plăti facturile de utilităţi. Aceasta spune că, din păcate, parlamentarii noştri sunt prinşi în dispute politice şi uită pentru ce au fost aleşi. „Asistăm în continuare la votarea unor legi în defavoarea cetăţenilor şi în favoarea celor care deţin monopolul utilităţilor. În 26 de ani guvernanţii nu au reuşit sau nu au dorit să duca nivelul costurilor cu utilităţile la pragul suportabilităţii cetăţenilor. Aşa au devenit utilităţile un lux pentru marea majoritate a românilor”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

 

  1. Doamna esti o fraiera care provoci agitatie ca sa-ti mentii scaunul.Cere o informare de la statia meteo si ai sa vezi ca in luna ianuarie temperatura medie a fost in jur de minus 0.5 grade fata de decembrie cand a fost in jur de plus 3-4 grade deci e logic sa creasca consumul.In ceea ce priveste puterea calorifica asa este peste tot in U.E.

    Raspunde
  2. EON GAZ estimeaza consumurile si le regularizeaza de cateva ori pe an.Sunt citiri eronate si la mine la bloc .
    Dar am sesizat pe cei de la Tg.Mures si a stornat luna urmatoare suma incasata in plus.

    Raspunde
  3. Da, la fel am constatat si uni din consumatorii orasului Ineu dar inrebind DE CE este asa mare valoarea facturii.
    Vadit deranjati ne-au spus ca au fost temperaturi de minus18 grade !!!!! Ceea ce nu este adevarat intrebind ca poate in congelatorul frigiderului dar nu la Ineu !!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.