Simona Stan: „Noi, femeile, ne-am câștigat dreptul de a face politică la nivel înalt”

Simona Stan: „Noi, femeile, ne-am câștigat dreptul de a face politică la nivel înalt”

Problema reprezentării femeilor în sfera publică și în spectrul politic continuă să fie o provocare pentru societatea românească. Din punctul de vedere al reprezentării femeilor în Parlament România ocupă locul 27 din cele 32 de state europene.

În actualul Parlament, femeile deţin numai 68 de mandate, din totalul de 588, respectiv 11,5%. Faţă de primul Legislativ postdecembrist, procentul mandatelor deţinute de femei s-a dublat, însă comparativ cu restul statelor europene suntem în topul celor mai misogine state.

„Partidul National Liberal dorește să reducă pe cât posibil acest decalaj rușinos adoptând un statut prin care pe toate listele electorale 30% din locurile eligibile să fie ocupate de femei. A venit timpul să demonstrăm societății că noi, femeile, ne-am câștigat dreptul de a face politică la nivel înalt în primul rând datorită seriozității cu care abordăm orice proiect pe care îl întreprindem. Femeile au demonstrat mereu că sunt parteneri de încredere, onești și loiali precum și neobosite în a ne îndeplini misiunile atribuite. Faptul că PNL a adoptat acest statut este un câștig pentru societate iar odată ajunse acolo vom lucra la inițiative legislative care să readucă un echilibru al reprezentativității de gen în toate domeniile socio-profesionale”, a declarat Simona Stan, președinte OFL Arad și candidat al PNL Arad pe lista pentru Senat.

  1. Ioi…nu ți – e dor de Chiriloava ?.

    Raspunde
  2. tU ESTI cap de bou,NU FEMEIE,TE TINE TATCTU FORTAT IN POLITICA,CA DE TINE VAI SI AMAR!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.