Simona Stan: „Consiliul Județean investește în dezvoltarea comunei Tîrnova”. Primarul localității a prezentat o parte dintre realizările sale

Simona Stan: „Consiliul Județean investește în dezvoltarea comunei Tîrnova”. Primarul localității a prezentat o parte dintre realizările sale

Consilierul județean Simona Stan a prezentat într-o conferința de presă o parte dintre investițiile Consiliului Județean privind dezvoltarea comunei Târnova. De asemenea, primarul Florin Farcașiu și-a prezentat realizările ultimului an de mandat.

„Consiliul Județean, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean și Primăria Tîrnova a finalizat modernizarea taberei Căsoaia. Printr-un proiectul transfrontalier în valoare de 500 de mii de euro s-a finalizat modernizarea complexului Casa Verde. Tot anul acesta am finalizat parcul de educație montanistică în valoare de 130 mii lei, care include, printre altele, un perete de cățărare și o tiroliană. În cadrul activităților desfășurate în acest parc, elevii și profesorii vor putea învăța tehnici de cățărare montană, prim ajutor și metode de protejare atunci când se află pe munte“, a declarat Simona Stan.

„În 2016, Consiliul Județean a investit 486 de mii de lei în comuna Tîrnova, în infrastructură, reabilitare de drumuri comunale și modernizarea centruului civic. Anul acesta, CJ a investit 375 de mii de lei pentru proiecte de infrastructură în Tîrnova și încă 230 de mii de lei pentru drumuri comunale. Investiția administrației județene în această zonă este una considerabilă. Din nefericire, PSD nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea comunei Tîrnova. Consilierii PSD s-au opus, de fiecare dată, investițiilor în această zonă. Asta este metoda PSD, multă vorbă şi nimic concret.  Inclusiv un deputat PSD de Arad a recunoscut că partidul său nu face nimic pentru județul nostru. Dacă ne uităm la Moneasa, una dintre cele mai îndrăgite stațiuni din vestul țării, a intrat într-un con de umbră şi regres din cauza conducerii locale PSD, care de ani de zile nu a fost preocupată de această zonă“, a mai declarat consilierul județean.

„Contează foarte mult să existe un parteneriat şi o bună colaborare între administrația locală şi cea județeană, indiferent de culoarea politică. PSD continuă să demonstreze că nu înțelege acest lucru. Un alt exemplu de «bună practică» şi administrare a PSD este stadionul din Craiova, care trebuie modificat deoarece nu a respectat normele ISU. Arena din Craiova în valoare de 52,6 de milioane de euro, trebuie reparată înainte de a fi inaugurată. În tot acest timp, Stadionul UTA este construit pe banii arădenilor, pe fonduri locale, deoarece Guvernul PSD a ales să investească doar în lucrarea de la Craiova… care în acest moment trebuie refăcută!”, a mai precizat Simona Stan, președintele OFL Arad.

Florin Farcașiu, primarul comunei Tîrnova, a prezentat o parte dintre realizările sale administrative la un an de la alegerile locale. „Sunt un om de cuvânt și ceea ce le-am promis locuitorilor din Tîrnova că voi face, m-am străduit să împlinesc. În decursul unui an am reușit, împreună cu echipa mea, să realizăm înființarea unui punct sanitar cu personal calificat în satul Dud, am finalizat drumul Tîrnova – Agrișu Mare (DC 67) prin programul PNDL, am asfaltat șase km de străzi în toate satele aparținătoare comunei, am ridicat capela mortuară din cimitirul localității Tîrnova, am organizat prima ediție a sărbătorii comunei «La poalele Highișului» care a fost un real succes, fiind foarte așteptată de către cetățeni, am construit două poduri strategice în localitățile Tîrnova și Arăneag și am renovat școala din comună. Avem depuse o serie de proiecte, unele pe PNDL, pe AFIR, POR, GAL și pe CNI. Pe Programul Național de Dezvoltare Locală ne dorim să realizăm 28 de kilometri rețea de apă în satele Agrișu Mare, Arăneag, Drauț, 8 kilometri de străzi asfaltate în localitățile Tîrnova și Chier, reabilitarea iluminatului public în toată comuna și extinderea sediului primăriei“, a declarat primarul.

„Pe CNI am depus un proiect pentru reabilitarea căminului cultural din Tîrnova și pe AFIR am depus proiectul pentru reabilitarea căminului din satul Agrișu Mare. Prin programul GAL ne dorim achiziționarea unui buldoexcavator iar pe POR ne dorim reabilitarea școlilor din satele Dud, Chier și Drauț. Mai avem multe de îmbunătățit în comunitatea noastră, însă cu implicarea Consiliului Județean, a echipei locale și a oamenilor din zonă sunt convins că vom reuși tot ceea ce ne propunem”, a conchis primarul Florin Farcașiu.

Loading...
  1. da se vede cum guverneaza tara cei de la psd si alde , nu fac nimic si distrug totul azi maine nu o sa mai fie bani pentru pensii si salarii fiindca in afara de a fura nu fac nimic

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.