Simpozion cu participare academică, la Arad

Simpozion cu participare academică, la Arad

La Arad va avea loc, în perioada 18 – 20 octombrie, un simpozion dedicat lui Francisc I. Rainer, organizat de către cele două universități arădene împreună cu Academia Română, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și filiala Arad a Societății Academice de Antropologie.

Deschiderea lucrărilor va avea loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, de la ora 13, în sala festivă din Complexul M.

Vor participa la conferință acad. dr. Andrei Kosma, de la Institul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București şi Societatea Academică de Antropologie, Mircea Ifrim, academician, dr., secretar general al Academiei de Ştiinte Medicale, Alexandru T. Ispas, prof. univ. dr., director al Institutului de Antropologie „Francisc I.Rainer” – Academia Română, fondator al Societăţii Academice de Antropologie, Cristiana Glavce, CSI, dr., – fondator al Societăţii Academice de Antropologie, membru titular a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Din partea celor două universități arădene vor participa președintele de onoare al UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, împreună cu rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile, alături de profesori din cele două instituții de învățământ superior arădene.

În cadrul simpozionului va fi vernisată și expoziția de pictură a Alinei Geanina Ionescu,  conf. univ. dr. la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, directorul Centrului „Astra pentru Patrimoniu” Sibiu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.