Sindicaliştii AMENINŢĂ cu declanşarea GREVEI GENERALE pe TERMEN NELIMITAT în administraţia publică locală

Sindicaliştii AMENINŢĂ cu declanşarea GREVEI GENERALE pe TERMEN NELIMITAT în administraţia publică locală

Reprezentanţii din Arad ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Locală – SED LEX afirmă că „Guvernul României prin nepăsarea şi indiferenţa manifestate faţă de problemele salariaţilor din administraţia publică locală a reuşit să unească organizaţiile sindicale din acest sector de activitate”.
Din acest motiv, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală – SED LEX, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică – PUBLISIND şi Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România – FSPAR au incheiat un protocol de colaborare pentru organizarea în comun a acţiunilor de protest în vederea soluţionării revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sectorul bugetar.

Cu prilejul întâlnirii preşedinţilor acestor federaţii, care a avut loc zilele trecute, a fost notificat Guvernul României, solicitându-se respectarea procedurilor legale privind organizarea concilierii în vederea soluţionării revendicărilor. Acestea fac referire la:
1. Corelarea prevederilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice cu legislaţia specifică funcţiei publice şi legislaţia muncii, punerea în aplicare a acesteia în regim de urgenţă în anul 2015.
2. Reacordarea drepturilor suspendate (plata orelor suplimentare, premii, salarii de merit) şi a drepturilor abrogate (al -13-lea salariu şi prima de vacanţă).
3. Dreptul la negociere colectivă.

„În cazul în care nu se va ajunge la un acord privind revendicările federaţiilor semnatare, în termenele prevăzute de Legea dialogului social, organizaţiile noastre vor proceda la organizarea şi declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România.
Situaţia disperată în care se află salariaţii din administraţia locală din România, i-a determinat pe mulţi dintre aceştia să ia decizia de a recurge la o formă de protest extremă – greva foamei în faţa Guvernului României”, precizează reprezentanţii sindicaliştilor.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.