Situaţia de la Secția de Primiri-Urgențe a Spitalului Județean, ÎN CURS DE REZOLVARE?! Poliția a deschis o ANCHETĂ!

Situaţia de la Secția de Primiri-Urgențe a Spitalului Județean, ÎN CURS DE REZOLVARE?! Poliția a deschis o ANCHETĂ!

Situaţia de la Unitatea Primiri-Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Arad este în curs de rezolvare, ne asigură administratorul public al Județului Arad, Gheorghe Stoian.

Două echipe de muncitori lucrează intens pentru ca secția UPU să redevină funcțională. În paralel, Poliția, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul de Stat în Construcţii analizează cauzele care au dus la această situație fără precedent.

După ce mai multe saloane de la UPU au fost inundate săptămâna trecută, activitatea medicală a fost relocată în spaţii sigure.

Lucrarea este încă în garanție, astfel că executantului i s-a solicitat să intervină. În momentul în care s-a efectuat o probă de inundare a terasei (locul de unde a pornit inundaţia), s-au produs din nou scurgeri consistente de apă.

În prezent, se lucrează la refacerea izolaţiei întregii terase şi la realizarea unui sistem suplimentar de evacuare a apelor pluviale, pentru cazuri extreme (ploi torenţiale şi alte fenomene meteo atipice).

Pe perioada efectuării lucrărilor, urgenţele pentru adulţi funcţionează în spaţiul vechii UPU, iar activitatea medicală pediatrică de urgenţă funcţionează în ambulatoriul de chirurgie infantilă, cu excepţia urgenţelor majore pediatrice, care vor rămâne în camera de resuscitare şi a cazurilor infecţioase care vor rămâne în izolator. De asemenea, triajul va fi efectuat în zona de acces adulţi.

Relocarea activităţii medicale a adus cu sine şi o a doua problemă: instalaţia de climatizare a fost suprasolicitată în încăperile unde sunt trataţi pacienţii temperatura ridicându-se la 30 de grade Celsius.

„Ne desfăşurăm activitatea în condiţii foarte grele, pentru noi, personalul medical, dar în primul rând pentru pacienţi. Din cauza faptului că instalaţia de climatizare nu face faţă căldurii din spaţiile în care ne-am restrâns, activitatea se desfăşoară la o temperatură ridicată, în jur de 30 de grade Celsius. În plus, pentru că muncitorii lucrează la îmbunătăţirea sistemului de climatizare, la temperatură se adaugă şi zgomotul provocat de reparaţii. Astfel, s-a creat un disconfort total!”, a declarat Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Regretăm disconfortul la care sunt supuşi atât cadrele medicale care-şi desfăşoară activitatea la UPU, cât şi bolnavii, dar sperăm ca lucrurile să reintre în normal cât mai repede posibil. Prioritatea absolută este revenirea la condiţii normale”, a afirmat, la rândul său, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.