CORONAVIRUS. Situația devine TOT MAI GRAVĂ: Un nou caz CONFIRMAT la Arad, bolnavi mutați, încă un Post Medical Avansat

CORONAVIRUS. Situația devine TOT MAI GRAVĂ: Un nou caz CONFIRMAT la Arad, bolnavi mutați, încă un Post Medical Avansat

Autoritățile s-au mobilizat și în acest sfârșit de săptămână pentru a face față pandemiei de coronavirus care a îngrozit lumea. În tot acest timp a mai fost confirmat un caz de îmbolnăvire la Arad.

Este vorba despre o femeie de 43 de ani, originară din Vaslui, aflată într-un centru de carantină din Arad. Aceasta urma să fie transferată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara.

Potrivit autorităților, dacă vor exista arădeni diagnosticați cu COVID-19 și aceștia vor fi transferați la Timişoara. „În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Între timp, pacienții din secțiile de Pneumologie au fost transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC au fost transferați la spitalele din Sebiș și Lipova.

De remarcat, că Postul Medical Avansat amplasat sâmbătă în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este destinat triajului pacienților care se adresează Unității de Primire Urgențe. Aici se va realiza triajul pentru pacienții care prezintă simptome respiratorii, în vederea depistării rapide a cazurilor de infecții respiratorii virale precum gripă/Covid 19 și pentru reducerea riscului răspândirii infecției la pacienții cu alte afecțiuni.

Un al doilea Post Medical Avansat, pentru triajul tuturor pacienților, a fost amplasat în incinta fostului spital municipal (Piața Mihai Viteazul nr. 7 – 8).

„Facem un apel către toate persoanele care ajung la spital să se prezinte la Postul Medical Avansat”, precizează autoritățile.

De remarcat că România intră, începând de luni, în stare de urgență.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.