Situația la zi a cazurilor noi de CORONAVIRUS la Arad

Situația la zi a cazurilor noi de CORONAVIRUS la Arad

37 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate la Arad, în ultimele 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 37 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 19 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 1409 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 916 sunt vindecate, 186 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 245 sunt la domiciliu şi externate. În ultimele 24 de ore, a fost raportat și un deces în rândul persoanelor diagnosticate cu Covid-19. De asemenea, în carantină se află 750 persoane iar 186 de persoane sunt în izolare*.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 9 septembrie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 56 de obiective/locații, 227 mijloace de transport în comun și 34 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate. În contextul verificărilor au fost legitimate 460 persoane.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor, au fost aplicate 45 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (avertismente; valoare totală amenzi 1000 lei).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.