Sloganul „Mândru că-s arădean” s-a auzit din toată lumea!

Sloganul „Mândru că-s arădean” s-a auzit din toată lumea!

Arădenii pentru arădeni, așa s-ar putea numi a doua ediție a Galei „Mândru că-s arădean”, desfășurată zielel trecute la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. Nici măcar vremea nefavorabilă nu a împiedicat iubitorii de Arad să vină la evenimentul dedicat orașului de pe Mureș și, mai ales, oamenilor speciali și deosebiți cu care urbea se mândreşte.

Potrivit organizatorilor, scopul principal al galei a fost acela de a promova cultura, istoria, stilul de viață și moștenirea arădeană, contribuind astfel la dezvoltarea orașului și prin aceasta la asigurarea unui nivel cât mai ridicat al calității vieții arădene.

„Dorind să reînvățăm comunitatea să-și protejeze și promoveze tradiția și valorile locale am avut plăcerea de a avea invitați valoroși care ne-au povestit despre Aradul lor, Aradul cu care se mândresc”, au arătat organizatorii. Astfel, vorbitorii serii au fost Ileana Olaru, speaker, trainer și coach, Daniel Mitre, terapeut, Otilia Tigănaș, medic și scriitor, Buda Bujor,  fondatorul asociației Pro Urbe, Emanuel Popa, trainer.

Pastrând tradiția ca un gest de recunoștiință, reverență și respect s-au acordat medaliile  „Mândru că-s arădean”:

  • Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” pentru continuarea tradiției teatrului aradean din 1817 când Hirshl a decis să ne dăruiască un teatru, primul teatru permanent de pe teritoriul României,
  • Lui Ovidiu Daniel Cismaș care a dus cu el bucuria de a fi arădean pănă pe vârful Chimborazo,
  • Lui Mihai Molnar pentru inițiativa și efortul depus în organizarea festivalului Internațional Jazz Day în Arad, festival aflat la a treia ediție.
  • Echipei de fotbal UTA, care ne-a dăruit clipe de maximă intensitate și motive de mândrie de-a lungul timpului,
  • Lui Charles Neumann de Vegvar, celui care face parte din distinsa familie Neumann,  care ne-a învățat că „dăruirea este adevarata nobilitate”,
  • Perechii talentate de păpușari, Nuți și Sorin Dorobanțu, cei care ne oferă zi de zi uimire, bucurie și magie,
  • Compozitorului, producatorului și solistului trupei Vița de Vie, Adrian Despot care ne-a demonstrat cum este sa fii un aradean demn și curajos în momente mai puțin fericite,
  • Echipei de la Savori Urbane care ne aduce aminte de gustul bunătăților tipic arădene,
  • Celor două Universității arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea „Vasile Goldiș” pentru contribuția adusă educației arădenilor.

„Evoluția tehnologiei a făcut posibilă întâlnirea noastră virtuală cu arădeni aflați la departare de orașul natal, astfel sloganul „Mândru că-s arădean” s-a făcut auzit din Dubai, Canada, Egipt, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Norvegia, etc.
De asemenea, am dorit să ne amintim de arădenii care au rămas arădeni în toate lumile posibile dedicându-le un moment in memoriam.
Seara dedicată urbei noastre a fost una încărcată de emoție și bucurie, este momentul să conștientizăm că Aradul este casa noastră, este parte din noi, Aradul suntem fiecare dintre noi…”, au precizat organizatorii.

  1. Din pacate nimeni din administratia falca nu a onorat cu prezenta acest eveniment .In afara de lupas si ciupe nici macar candidatii actuali la primarie nu si-au facut timp.Cam trist.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.