Slovena Zidansek a câştigat Trofeul „Ilie Năstase”

Slovena Zidansek a câştigat Trofeul „Ilie Năstase”

Ediţia din acest an a Trofeului „Ilie Năstase”, turneu dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari, a revenit unei tenismene cu un viitor promiţător, slovena Tamara Zidansek (17 ani; locul 496 WTA, favorita 1), care a trecut în ultimul act de slovaca Chantal Skamlova (21 de ani; 535 WTA; favorita 2), scor 6-1, 6-3.

În ultimul act a competiţiei organizate de CS TenisFan Arad, CJ Arad şi FR de Tenis, jucătoarea care în acest an a păşit pe zgura de la Roland Garros Junior a depăşit-o pe Chantal Skamlova (21 de ani; 535 WTA; favorita 2), scor 6-1, 6-3, după un meci fără istoric, bine jucat tactic de învingătoare.

„M-am simţit bine la Arad, a fost o săptămână frumoasă şi sper să mă mai întorc aici, mai ales dacă se vor organiza turnee cu premii mai mari. Sper să urc cât mai sus în clasamentul WTA, obiectivul meu fiind să ajung, într-un viitor apropiat, în Top 100”, a spus, la final, campioana, care îşi ia o binemeritată vacanţă, având apoi în program, la început de septembrie, un turneu ITF cu premii de 25.000 de dolari, la Sofia (Bulgaria).

_DSC0001

În semifinale, Zidansek și sârboaica Marina Kachar (23 de ani; 605 WTA; fav. 5) au reeditat, finala turneului de la Banja Luka, din iunie, tot slovena părăsind zâmbitoare zgura: 6-3, 6-3, după o oră și 15 minute de joc. La rândul ei, Skamlova a trecut mai lejer decât se aștepta de italianca Martina Spigarelli (23 de ani; 656 WTA; fav. 3), scor 6-2, 6-2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De remarcat că în precedentele 10 ediții, de 5 ori trofeul a rămas pe pământ românesc, iar de alte 5 ori a trecut granița în: Ungaria, Argentina, Croația, Macedonia și Rusia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.