Soarta tragică a iepurașilor cumpărați de Paște pe post de animale de companie

Soarta tragică a iepurașilor cumpărați de Paște pe post de animale de companie

Foarte mulți părinți le fac pe plac copiilor și le cumpără un iepuraș de Paște. Cei mai fericiți sunt crescătorii și deținătorii de magazine de animale, deoarece în această perioadă fac un profit imens.

Iepurașii însă nu trebuie priviți doar ca o simplă afacere. Din cauza unui capriciu de moment al copiilor, 4 din 5 iepuri sunt abandonați sau chiar mor la un an după ce au fost achiziționați.

După entuziasmul inițial, când micuțul ghem de blană este atracția principală, intervine de cele mai multe ori plictiseala. Iepurii cresc și au nevoie de mai multă atenție, spațiu și mâncare, deci necesită timp și îngrijire, iar cei mai mulți nu mai vor să se ocupe de ei, nici măcar copiii.

Astfel că, 80% din iepurași ajung să fie neglijați total și să moară, alții sunt duși la centre pentru animale ca să fie dați spre adopție, iar o parte sunt pur și simplu lăsați afară pe câmp, mediu în care un iepure crescut în casă nu poate supraviețui.

Din aceste motive, părinții sunt sfătuiți să nu cumpere iepurași ca animale de companie duși de valul sărbătorilor, decât dacă sunt pregătiți să-și asume angajamentul că vor îngriji noul membru de familie pentru toată viața.

De asemenea, s-au făcut numeroase demersuri și pentru ca magazinele care comercializează animale să nu mai vândă iepurași.

Sursa: metro.co.uk

Sursa foto: Getty

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.